Fisura

poster_construction1

Mi-au trebuit ani să clădesc armura, mi-au trebuit înfrânări, noduri în gat și lacrimi ucise direct în glandă. Mi-au trebuit zeci de petice de sexperiență sudate cap la cot și pelvis la cap, ca un puzzle, ca o coca de nava cârpită de un sudor slab calificat.

Mi-a trebuit timp ca să fac defalcarea rațională între senzație și emoție, între futaiul sincer și brutal și dragostea parșivă la promoție. Mi-au trebuit atâția ani ca să pricep că dragostea tâmpește și am uitat totul într-o singură noapte dând o muie incompletă la beție.

De ce am rămas două nopți lângă tine? De mahmur, de idiot, de Lache, de mișel. Ca să crăp de pe dinăuntru, când mă consolidasem extern. Ca să îmi aduc aminte că sunt viu și doare.

Nu-i nimic, m-am fisurat nițel. Am să mă retrag înăuntru și am să fac ceea ce nu crezi că pot. Am să tac. Eventual când nu o să mai suporți tăcerea, poți considera că te aștept. În mod sigur o să fiu acolo. Singura ta problemă va fi sa mă găsești în cochilia labirint. Și acum scuză-mă, trebuie să pun afișul:

Nu deranjați, sudez!

foto

 

36 de gânduri despre „Fisura

 1. cu siguranta nu ai uitat nicio clipa ca esti viu si mai ales, ca te doare, doar ca ai sperat ca poate intensitatea va fi mai mica, intensitatea durerii, placerii, dragostei…
  in plus, nu cred ca ti-ai dori sa nu te mai doara, asta ar insemna ca nu iti mai pasa…iti doresti asta?

  Apreciază

   • re traducere, sorry de posibila confuzie, e iar din cauza ca nu stiu sa ma exprim optim corect in cuvinte si a iesit posibil aiurea acea prima intrebare, aia mai scurta, chiar daca o separasem de aia mai lunga care continea cuvantul „lalaiala”, un cuvant mai abstract care intr-adevar contine o componenta emotionala posibil ironica si/sau peiorativa, in plus de ca tine de muzica, un domeni pe care sunt afonplus ignorant, deci nici nu ar fi trebuit sa utilizez terminologia respectiva de fapt din principiu…desi drept sa spun cand am citit intrebarea ta si mi-am dat seama ce neglijent ma exprimasem, plus ca imi cereai o traducere, zau, mi-au trecut prin fata ochilor toti termeni muzicali pe lb italiana pe care ii stiu, aia in principal legati de ritm, allegro, allegretto, allegro ma non tropo,allegro furioso, andante, lento, etc.. de nu mai stiam ce sa fac, cum sa mai explic ce voisem sa intreb, ca sa nu fiu iar gresit inteles, si fara sa ma scufund in mlastini politice, plus fara sa o iau chiar la goana, dar totusi concis si in mod repejor, la trap, adica parca as fi preferat allegro, numai ca efectiv stiam deja ca NU ma pricep !

    In prima intrebare aia mai scurta fusesem real ingrijorat concret o clipa, plus fara nici o legatura cu erotismul si muzica lui, (inclusiv homoerotismul sau de alt fel, si inclusiv muzica mai vesela, mai comica, sau mai trist-solemn funerara, inclusiv manele, inclusiv lalaiala, nu conteaza de care si de ce calitate, si de ce fel sau gen), insa nu ma exprimasem nici ironic, nici mai abstract sau mai la figurat mai literar asa ca in intrebarea din a 2a fraza.

    (Nu ca erotismul, inclusiv homoerotimul, nu ar fi si el ceva deosebit de concret, insa despre asta am promis deja bloggerului Pandhoraa sa scriu un articol clarificator…dar daca va fi tot asa de suboptim descris, e clar ce varza va iesi si din ala !)

    Iar cand am folosit conjunctia „si”, aia de la „si tu”, era vorba de o chestie concret simplu empatica, dar nu a fost nici aia corect exprimata.

    Ha ! Ha ! In plus, o sa mai am de scris un articol pe blog acuma, cand o sa am timp, despre ce vis interesant am visat azi noapte dupa ce am citit intrebarea ta si am atipit simtindu-ma vinovat de subcompetenta mea comunicativa, care adesea poate crea confuzie, posibil chiar si sentimente neplacute in jur…un vis complex, colorat,plin de simboluri ff interesante, si chiar perfect adecvat unei constiinte morale vinovate plus unei cine cu un senvis cu branza topita si sunca presata industrial cu o gramada de E-uri ! Dar o sa dau link si la blogul tau, ca si el a contribuit, si inca in mod palpitant, nu numai E-urile, ca sa am eu un vis ulterior asa de interesant !

    Apreciază

   • Rudolph, eu ceream traducerea pentru „date rape”. Desi am raspuns oarecum, n-am inteles prea bine daca tu ai fost intalnit, violat, in ce ordine combinatie si context…

    Apreciază

   • Sunt chiar surprins ca nu stii ce e aia date rape, la asa ceva chiar ca nu ma asteptam, nu in era Internetului totusi, adica indiferent de unde ai fost educat. Ma asteptam la confuzii create de alte chestii de exprimare mai abstracta asa in fraze mai complexe, nu de definitii de baza. Drept sa spun, nu prea am chef sa scriu despre definitia „date rape”, ca e subiect clar oficial public educativ si nu am chef sa imi iau raspunderea de a ma angaja in activitati de educatie de public in public. Nici in particular de fapt, nicaieri, pur si simplu nu doresc sa imi asum vreo raspundere de educator. Si in nici un caz in mediu atat de larg si de heterogen ca Internetul, pt care trebuie efort extra, in plus de competente extra.

    Na, educatie de la altii, treaba ta daca ii consideri sau nu credibili, poti sa cauti si singur, (vezi ca pe lb coreeana pe wikipedia scrie OK plus concis,doar asa o singura fraza)

    http://www.counseling.ucla.edu/care_daterape.html
    The rate of reported rapes is much lower in Japan than the United States,(cf R Posner, Sex and Reason, 2002), which researchers find puzzling because Japan is generally considered more sexist (and homophobic) than the United States. In a 1993 paper „Crime and Masculinities in Australia, Germany and Japan”, German sociologist and criminologist Joachim Kersten suggested date rape may be less prevalent in Japan compared with the United States because Japanese culture puts a lesser emphasis on romantic love and dating, and because young Japanese people have less physical privacy than their American counterpart.

    Aoleu, abia acuma vad ca date rape e si subiect recent de scandal mediatic din cauza lui Miley Cyrus. http://www.policymic.com/articles/89489/a-terrible-miley-cyrus-joke-reveals-just-how-deep-rape-culture-runs
    Fir-ar-al naibii, sincer nu am facut expres, adica pur si simplu nu stiam de chestia asta, ca nu urmaresc publicistica legata de VIP-urile muzicale, decat mai rar Justin Bieber, si cam atata, nici macar el de la o vreme, ca presimt deja ca se va termina prost, si nu am mai urmarit pt ca nu am chef sa fiu afectat prea tare, ca deja devenisem ingrijorat in mod exagerat re el + managerii lui cand s-a tuns total aiurea.

    Apreciază

   • Trebuie sa iti atrag atentia ca parerea ta despre tineri era ca trebuie sa ii educam. Eu as complete ca trebuie sa ii educam inainte sa-i futem. Si uite asa ajungem iar la Grecia antica…

    Apreciază

 2. Trebuie aşteptat în faţa cochiliilorlabirint, pentru că acolo se ascunde altceva decât ce se revelase până atunci, doar că asta aşteptătorul nu ştie. Dor cei candizi şi creduli îşi pot imagina că găsesc lesne intrarea în labirinturi înspiralate; astea’s adesea cu multe capete.

  Când ne credem pe metereze realizăm de fapt că suntem la picioarele zidurilor noastre.

  Apreciază

  • Ai fi putut sa-mi mangai fruntea incinsa si sa-mi faci semn sa tac. Marele drame se consuma cel mai des in tacere. Ai fi putut sa ma avertizezi ca plangandu-mi nefericirea in public, transform mica drama in vodevil. Ai preferat sa-mi spui cat de bine imi sta asa… complicat! Inca nu-mi esti prietena.

   Apreciază

 3. Fireşte că-ţi stă bine aşa, complicat, şi fireşte că uneori ne atrag lucrurile care nu sunt făcute să se împlinească sau să dăinuie,şi fireşte că şi tu eşti fiinţa arhipelagurilor unor sensibilităţi complicate, şi de spus, ţi-am spus la mine că
  îţi stă bine aşa cum eşti înveşmântat, în inteligenţă şi ironie, seducţie şi prospeţime, dar ţi-o mai scriu şi aici.
  Cât despre plânsul nefericirii în public, cred că atunci când ai scris asta aveai luciri în ochii închişi şi abia îţi stăpâneai râsul. Cu majestate stăpâneşti jocul contrastelor, asta ca mă mai diluezi din „tragic”, aşa că eşti departe de vodevil.

  Şi-apoi, despre plâns nefericiri în public, unele cuvinte dezvăluie, învăluind. Iar în tăcere e spaţiu vid şi atonalitate.

  Apreciază

 4. Cu regrete, dar babele nu mai sunt ce-au fost odată, nu se mai lasă aşa uşor traversate strada, se opun cu obstinaţie.
  Cât despre ce găsesc aşa plăcut la acest nou prieten, odată ce sunt aici înseamnă că mă preamulţumeşte ce găsesc aici, iar eu sunt o fiinţă greu de mulţumit.
  Eşti magnetic, atragi. Asta ţi-e mulţumitor ca răspuns? Despre trupul cuvintelor.

  Şi să nu uiţi despre ceva; spre sine, prin alţii. Asta despre noi, ca „destinaţii”.

  Apreciază

 5. Comentariile lui Rudolp întrec orice închipuire, aşa că, nu-l provoca să-ţi povestească visul. El trăieşte în expresie tot ce poate fi comunicat, şi mai mult de-atât.
  Şi-mi plac mai cu seamă turnurile lui comice. Aşa ca în astea pe care ţi le-a scris mai sus, începând cu „aoleu”, ş.a.m.d.
  Cred că ar putea scrie până la epuizarea mesajelor mentale. Glumesc, sper să nu mi-o ia în nume de rău.

  Apreciază

 6. Fără precauţii lingvistice dar cu perdeluiri, pentru că e simplu, nu’i musai să treci printr-un cuvânt cu ochii ca să înţelegi esenţa lui, nu’i musai să i te supui într-atât unui anume fel de limbaj pe care unii nu şi-l reprimă defel. E lesne de slobozit nişte cuvinte din gură, de zici că limba asta de o vreme a devenit a unui singur cuvânt. Pornografia lingvistică nu mă excită, ba dimpotrivă, dar altceva mă seduce, asta despre prima parte a răspunsului meu.
  A, chiar, să-ţi trimit un videoclip, te va amuza.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s