Mândria gay și altele nefondate asemeni ei

„Ei spun ca dacă ești bisexual, ești confuz. Dacă ești gay, e un păcat. Dacă ești slab ești pe droguri. Dacă ești gras, arăți urât. Dacă ești îmbrăcat elegant, ești încrezut. Dacă te îmbraci confortabil ești un nătâng. Dacă spui ce ai în minte, ești un ticălos. Dacă nu spui nimic, ești nepoliticos. Dacă te porți frumos cu străinii, ești fals. Dacă plângi, ești o regină a dramei. Dacă ai prieteni de sex masculin, ești o curvă. Dacă ai prieteni de sex feminin, ești un curvar. Nu se poate face nimic fără a fi etichetat. Trăim într-o societate în care oamenii nu pot supraviețui dacă nu judecă persoana de lângă ei… Dacă ești mândru de ceea ce ești și nu dai doi căcați pe ce zice lumea…”

Am încheiat traducerea citatului „motivațional” de mai sus înaintea clasicului „share”. O să-l găsiți în engleză peste tot pe bloguri, Twitter, FB și G+. Poate vreți să reflectați puțin înainte să-l dați mai departe pentru că nu știți de unde provine și în ce conjunctură a fost creat. Poate că cei doi căcați de la sfârșit put suficient ca să nu fie nevoie să-i împărțiți cu ceilalți, doar pentru că „Ei spun”.

Dar cine pula mea sunt „ei”? Hai să facem o listă. Ia te uita, “Ei” sunt părintii, frații, vecinii și colegii tai! Și după ce facem lista asta ce facem, ne căcam cu stropi pe ei, pentru ca au opinii diferite de ale noastre, ne căcăm pe ei, pentru ca noi suntem mai cu moț pentru că suntem alteri?!

Acum îmi este clar că suntem condamnați ca specie. Lucrul ăsta a fost marcat în istoria omenirii în momentul inventării conceptului “Ceilalți”

Nu e nici o scofală să fii altfel, nici un motiv de mândrie prostească. Ce față va face un necunoscut când o să întinzi mâna și în loc de Gheorghe, instalatorul te recomanzi Gigy, gay, 175/70, ochi albaștri și pula crestată? Ce altceva mai ești în afară de gay? Ce contează mai mult, că ești un instalator bun sau că sugi pula și te fuți in cur? Dacă prima, las-o așa până devii un Richi Martin sau Elton John al instalatorilor, să-ți permiți să pierzi clienții homofobi.

A ieși în față și ați striga unicitatea este calea ce-a mai sigura de a atrage atenția celorlați „mândri” care se unesc într-o masă. Știți ce fac masele când se strâng în jurul unuia? Păi depinde de decor, epocă și conjunctură. Într-un film porno, evident mulțimea o să-l facă poștă, în poveștile biblice sau istorice îl urmează ca rege sau îl bat cu pietre.

Ești gata să riști? Ieși în față!

10 gânduri despre „Mândria gay și altele nefondate asemeni ei

 1. Ceea ce trebuie, într-adevăr, să faci este să lupţi cu toată convingerea, să îmbrăţişezi viaţa şi să o trăieşti cu pasiune, să pierzi cu demnitate şi să învingi îndrăznind, pentru că lumea aparţine celui ce îndrăzneşte şi VIAŢA ÎNSEAMNĂ PREA MULT pentru a fi nesemnificativă!
  Am iertat greșeli care erau într-adevăr aproape de neiertat. Am încercat să înlocuiesc oameni care erau de neînlocuit și am încercat să-i uit pe cei care erau de neuitat.
  Am acționat la impuls, am fost dezamăgit de oameni atunci când am crezut că acest lucru ar fi imposibil. Dar am dezamăgit și eu oameni pe care îi iubeam. Am râs în situații nepotrivite. Mi-am făcut prieteni care au rămas prieteni pe viață. Am strigat și sărit de bucurie. Am iubit și am fost iubit. Dar am fost, de asemenea, respins și am fost iubit, fără a iubi înapoi. Am trăit numai pentru dragoste și am făcut jurăminte de dragoste eternă. Am avut inima frântă de multe, multe ori!
  Am plâns în timp ce ascultam muzică și mă uitam peste poze mai vechi. Am sunat pe cineva doar pentru a-i auzi glasul. M-am îndrăgostit de un zâmbet. Uneori, am crezut că mor de dorul cuiva. Alteori, mi-a fost foarte teamă că aș putea pierde pe cineva foarte special (lucru care s-a și întâmplat până la urmă).
  Dar am trăit! Și încă mai continui să trăiesc, zi de zi. Eu nu sunt doar în trecere prin viață … și nici tu nu ar trebui să fii. Trăiește!
  L.

  Apreciază

  • Păi nu am spus că nu trăiesc, am spus că nu militez, că sunt adeptul minimei rezistențe aici acum într-o societate tradiționalistă. Sunt contra importului cultural și politic fără fond. Asta e Romania, nu Olanda, dar nici Sparta. Frazele motivaționale sunt la fel de valoroase și rezistente opiniei publice aici ca un cui de tei, bătut în stejar.
   L dragul meu, ce știi tu despre sex, dacă n-ai facut niciodată altceva decât dragoste, ce poate ști despre lupi un miel?!

   Apreciază

 2. Părerea mea este ca oricum nu prea interesează pe oameni ce face fiecare in pat. Cred că nu are rost ca cineva să înceapă să urle că e gay, dacă asta nu-l ajută cu nimic. În casa ta, în patul tău (sau al altora), poți face tot ce vrei, poți fi activ sau pasiv, ori cea mai mare curvă….e treaba fiecăruia în parte și nu cred că trebuie să știe toată lumea că îti place sa te arzi în cur, atâta vreme cât ești un cetățean onorabil (care își platește taxele și impozitele la timp) iar conștiința își este curată. 🙂

  Apreciază

 3. „nu iubesc toleranta . si asta pentru ca urasc sa fiu tolerat. poate parea scandalos dar exista ceva fraudulos in ideea de toleranta – si anume faptul ca cineva tolereaza si cineva e tolerat. ca orice raport in care cineva e subiect iar celalalt exclusiv obiect e un raport impovarator. in ceea ce ma priveste eu nu ii tolerez pe heterosexuali. pur si simplu au aceleasi drepturi la autodeterminare ca si mine sau oricine altcineva. sper sa nu fiu inteles gresit. ceee ce propun nu este ca intoleranta sa regleze comportamentul social. doar ca, in sensul in care am folosit termenul de toleranta, opusul lui nu e intoleranta ci o indiferenta binevoitoare.

  mi-am dorit dintotdeauna sa traiesc intr-o Romanie care sa nu ma priveasca. o Romanie in care sa ma pot plimba de mana cu iubitul meu fara sa intalnesc privirea aceea dispretuitoare sau dimpotriva ingaduitoare, toleranta – dar care deopotriva, ma obiectiveaza, ma incremenesc intr-o definitie, intr-un cuvant fara viata. o Romanie a carei privire sa alunece pe langa mine si in care sa ma pot bucura de
  simplitatea anonimatului. o Romanie pentru care sa nu exist. o Romanie care sa ma lase in pace. o Romanie care sa nu ma tolereze.

  […] ceea ce isi doreste un gay. sa nu fie privit. sa nu fie transformat intr-un obiect al intolerantei sau dimpotriva al tolerantei celorlalti. marea ironie (si ceea ce nu intelege bloggerul nostru ) este insa ca pentru a obtine toate astea e nevoie sa fie galagios mai intai. sa nu lase Romania in pace pana nu-l va accepta asa cum este, acolo in mijlocul ei si nu ascuns, zidit in propria-i locuinta, asa cum cere dl. Prometeu. cat despre multtrambitatul “eu n-am nimic cu ei dar… ” sa fim seriosi. sunt sigur ca trecand pe langa o alta manifestatie cu a carei cauza nu e de acord (e.g. aparatori ai drepturilor animalelor, feministe, membri MISA whatever ) lor nu o sa le spuna “n-am nimic cu voi numai ca fiti voi insiva la voi acasa…”

  anyway, to cut a long story short… dizertatia mea vine de fapt din urmatorul sentiment. toata viata mea m-am simtit un om normal in ciuda alteritatii mele. nu e de mirare ca ma incearca mania in fata intolerantei. in aceeasi masura insa ma incearca frustrarea cand devin obiectul tolerantei prietenilor si confratilor mei. sentimentul meu nu e departe de cel al unui pianist sau vegetarian care afla ca, stupoare, este tolerat!… ma umfla rasul. e de un absurd grotesc si deopotriva trist. ca sa nu mai spun ca mi se pare piezis sa fiu tolerat, uneori, de oameni inferiori mie (iertat fie-mi hybrisul identitar)…
  complicatii identitare”

  „o ultima anomalie pe care o intruchipez de vreo doi ani e aceea de homosexual care dispretuieste barbatii. dupa ceva ani traiti “out of the closet ” am sentimentul ca nimic mai superficial ca homosexualul. are tot ce-i mai rau dintr-un barbat straight (reductionismul sexual) plus complicatiile sentimentaloide proprii femeii. ratiunea imi spune ca superficialitatea tine de natura ( umana ) nu de gen si ca e inutil sa cred ca ceilalti ar fi mai buni. habar n-am. inca nu pot sa pun o distanta sanitara intre mine si my pairs asa ca inca mai traiesc cu iluzia ca se poate altfel, ca o sa-mi fac in cele din urma o prietena de sex feminin, care (zice-se) pun mai mult pret pe prietenie, fidelitate, spiritual etc etc naiv sau nu, schizofrenia ma copleseste din toate partile si nu vad nimic care sa ne puna la loc… :)”

  Astea le-a scris o fiinţă tare dragă mie.

  Apreciază

  • Ființa dragă ție are dreptate în majoritatea discursului său, dar… Dar este probabil un emigrant care vine înapoi cu bateriile morale încărcate și ceva securitate financiara. Probabil mai are și ceva pretenții la respectabilitate pe baza de etate, dar numai când ii convine.
   Deci amicul tău vine și promovează idei frumoase dar nerealizabile în contextul politico-social actual. Nu repet discursul post-revoluționar „n-a mâncat salam cu soia, nu e de al nostru”. Probabil a mâncat nu i-a plăcut și a plecat acolo unde salamul e din carne.
   Și totuși amicul tău „internațional” nu e exact ca noi. Nu, nu-l urăsc pentru asta, dar simt că discursul e frumos dar…discurs, unul alterat cumva, usor rupt din context. Cat despre ultima „anomalie” pe care o reclama, aceea a homosexualului homofob te rog să îi transmiți: „mă leși, fă?!”
   De ce? Pentru ca sunt sigur ca atunci când e singur în fata unei alegeri legate de sex își da arama pe bot. Așa că mie mi se pare firesc și corect politic să „urăsc” ceea ce înțeleg decât să mint că „iubesc” și să pup tot felul de retarzi în bot, doar pentru că „sunt din partid”.
   :))

   Apreciază

 4. Nu văd niciun sens în a te prezenţa din prima afirmându-ţi orientarea sexuală. Însă mi se pare normal că atunci când eşti întrebat să poţi să răspunzi fără jenă, fără să încerci să te ascunzi. Eu nu înţeleg prin „mândrie gay” faptul că o persoană e mândră că este gay, ci faptul că nu îi este ruşine că este gay. E o chestie de perspectivă.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s