Ochiul roz

pink&yelow eyes

Sunt cel mai frumos din orasul acesta

Sunt cel mai frumos din orasul acesta,
Pe strazile pline cand ies n-am pereche,
Atat de gratios port inelu-n ureche
Si-atat de-nflorite cravata si vesta.
Sunt cel mai frumos din orasul acesta.

Nascut din incestul luminii cu-amurgul,
Privirile mele dezmiarda genunea,
De mine vorbeste-n oras toata lumea,
De mine se teme in taina tot burgul.
Sunt Printul penumbrelor, eu sunt amurgul…

Nu-i chip sa ma scap de priviri patimase,
Prin parul meu vanat, subtiri trec ca ata,
Si toti ma intreaba: sunt moartea, sunt viata?
De ce-am ciorapi verzi, pentru ce fes de pase?
Si nu-i chip sa scap nici pe strazi marginase…

Panglici, cordelute, nimicuri m-acopar,
Cand calc, parca trec pe pamant de pe-un soclu.
Un ochi (pe cel roz) il ascund sub monoclu
Si-ntregul picior cand pasesc il descopar,
Dar iute-l acopar, ca iar sa-l descopar…

Celalalt ochi (cel galben) il las sa s-amuze
Privind cum se tin toti ca scaiul de mine.
Ha! Ha! Dac-ati sti cat va sade de bine
Sarind, topaind dupa negrele-mi buze.
Cellalt ochi s-amuza si-l las sa s-amuze

C-un tainic creion imi sporesc frumusetea,
Fac baie in cidru de trei ori pe noapte
Si-n loc de scuipat am ceva ca un lapte,
Pantofi cu bareta-mi ajuta zveltetea
Si-un drog scos din sange de scroafa, nobletea.

Toti dintii din gura pudrati mi-s cu aur,
Mijlocul mi-e supt in corset sub camase,
Fumez numai pipe de opiu uriase,
Pe bratul meu drept tatuat-am un taur
Si fruntea mi-e-ncinsa cu frunze de laur.

Prin lungile, tainice, unghii vopsite,
Umbrela cu cap de pisica ranjeste
Si nu stiu de ce, cand plimbarea-mi prieste,
Cand sunt multumit c-am starnit noi ispite,
Din mine ies limbi si naparci otravite.

Din mine cresc crengi ca pe pomi, matasoase,
Si insasi natura atotstiutoare
Ea insasi nu stie ce sunt: om sau floare?
Sau numai un turn ratacit printre case,
Un turn de pe care cad pietre pretioase?

Sunt cel mai frumos din orasul acesta,
Pe strazile pline cand ies n-am pereche,
Atat de gratios port inelu-n ureche
Si-atat de-nflorite cravata si vesta.
Sunt cel mai frumos din orasul acesta.

                                    Radu Stanca

 

O cât de frumos, cât de plastic, cât de ireală încântare ne produce această poezie la un cenaclu, la un ceai dansant, la o emisiune culturală! O cât de frumos recita asta Pitiș cu părul lui creț și vâlvoi. Eventual ne-ar fi putut fi cântată în lipsa lui, de către Tudor Chirilă sau chiar de Tudor Gheorghe. N-am fi găsit nimic ciudat.

Atunci de ce privim cu oroare un efeminat plimbând o poșetuță, un gay pensat plin de piercinguri sau tatuat, un travestit spumos ambalat în haine pestrițe? De ce persoane pletoase la fel de nonconformiste sunt tratate diferit? Există oare un nonconformism acceptabil și unul reprobabil? De ce Florian Pitiș era demn de aplauze iar Remus Cernea e demn doar de un retevei pe spinare?!

E simplu. Pentru că suntem curve, indiferent de sex. Pentru că am fost mințiți imediat după născare, pervertiți zilnic, îndoctrinați săptămânal, aliniați pe traseul corect la lună și amenințați cu pierderea minimului statut măcar odată pe an.

Pentru că aplicăm dublul standard zilnic ca formă de subzistență privind lumea cu ochi gri, de șarpe. Nu trăim, existăm și punct. Dacă am trăi, am putea privi lumea cu ochiul cel galben sau cu ochiul roz. N-ar fi ciudat, ar fi doar frumos.

45 de gânduri despre „Ochiul roz

  1. Cand am inceput sa citesc poezia, fara sa fi observat ca era semnata in partea de jos, initial am crezut ca e o poezie scrisa de tine, si ma si pregateam cu un comentariu critic, in mare parte deosebit de apreciatic, desi si cu cateva mici obiectii, in legatura cu care deja incepusem sa ma framant in legatura cum sa ti le prezint cat mai diplomatic, astfel incat sa intelegi comentariul meu ca fiind pe deplin omagial, nu ca un soi de critica bulevardiera de gen ales si respins pe diverse tarabe cu suveniruri, pt ca eu nu m-as obosi sa critic asa la detaliu vreo opera artistica care nu mi-ar
    placea si pe care nu as considera-o chiar
    valoroasa…si pe urma, ce dezamagire ! NU tu erai acel poet amator insa talentat, care avea nevoie numai de o mica indrumare din partea mea ! Depusesem atata efort de a piguli printre randuri, si de a ma framanta sufleteste in legatura cu vulnerabilitatea ta exagerata fata de presupuse respingeri, pt un
    profesionist ! Si inca unul despre care nici despre asta nu stiam nimica, (desi parca auzisem despre numele lui plus am dedus, deoarece il asociasesi cu niste interpreti profesionisti de cenaclu) astfel incat sa pot macar comenta asa mai sobru adecvat riguros, (ca eu nu pot comenta riguros decat despre chestii ff profesionale despre care nu stiu nimica, in rest daca e asa la nivel de amatori, plus despre opere si autori cu care sunt cat de cat mai familiar, atunci imi permit si cate o critica constructiva, plus si tonul ceva mai jucaus lejer, adesea din pacate interpretat ca fiind unul superficial de respingere, desi per total totusi o critica real mai buna si parca mai vie si mai calitativa, chiar creativa din partea mea decat ar fi fata
    de un monument). Zau, mi-ai luat jucaria/suzeta de la gura ! (Operele tale de arta facand parte din lollypop-ii mei preferati in ultima vreme, mai ales ca nu prea multi alti bloggeri artisti amatori mi-ar permite chestiile pe care inca mi le permiti tu, si cred ca imi permiti pt ca si tu ai o mica inclinatie si catre critica literara, nu numai catre creatie, ceea ce de fapt eu consider ca reprezinta un factor pozitiv pt sanatatea ta mintala pe termen lung, asa desigur, vorbind la nivel ff superficial amator, nu strict re prognoza individuala personala precisa, ca nu mi-as permite asa ceva).

    Apreciază

    • Stiu ca m-am contrazis pe undeva mai sus la un moment dat, insa trebuie pus pe socoteala ca inca ma balbaiam, fiind atat intimidat totusi emotiv de cateva imagini destul de reusite din poezia de mai sus care reuseau sa se desprinda din platitudinile din restul ei si ritmul ei fata de care eu personal nu am simtit vreo mare afinitate, (desi desigur trebuie sa se tina cont ca sunt amuzic congenital deci nerafinat fata de vreun ritm sau ton melodic), cat fiind si enervat ca-mi
      interzisesi pe moment sa ma exprim asa de
      lejer cum voisem initial.

      Apreciază

      • Acum, daca am indraznit totusi…ma duc sa citesc despre poetul profesionist Radu Stanca astfel incat sa nu ma simt prea vinovat de P.S., ca daca stiu mai bine cine este, atunci ma simt si mai liber sa ma exprim cum vreau despre el….in mare parte desigur per total apreciativ, desi nu l-as recomanda in special cuiva care a reusit deja sa ia Bacul, ci mai mult celor care inca trebuie sa invete pt el, citind si stiind despre cat mai multi poeti (desigur profesionisti), indiferent daca le place sau nu genul poezie sau chiar toate poeziile scrise de toti.

        Apreciază

      • Shit ! A decedat prematur. Plus e chiar faimos. Zau, recunosc ca sunt un dobitoc si un cretin, si nu am nici o scuza ca nu imi place si nici nu ma pricep la genul poezie. Efectiv stiam ca nu ar fi yrebuit sa ma bag, insa efectiv nu am putut sa rezist sa nu zic ce am vrut sa zic initial daca poezia ar fi fost scrisa de tine….si inca fata de tine as fi zis-o MULT mai diplomatic. Pt ca fata de amatori eu depun efort extra, ca sa nu ma simt raspunzator in caz ca se simt ofensati. Ca un profesionist efectiv in mod a priori nu ar avea cum si nici de ce sa se simta vreodata ofensat ca nu l-a inteles pe deplin o loaza ca mine.

        Zau, stie cineva de ce a decedat ?

        Apreciază

    • Una peste alta, ai apreciat poezia, cea ce ma bucura. Sincer eu pot mai mult sau mai putin de atat pe termen scurt. Dar ce e performanta este asta acum si aici, daca nu e validata de factorul timp? Nu sunt poet, eu tebuie si vreau sa mananc. Nu voi pamant, nici glorie, nici alinare, eu vreau sa fiu, spre propria-mi savoare.

      Apreciază

      • Pai Buddy W mie mi s-a parut un poet care e si poet si are si ce sa manance. Plus si alalaltul care-l invitase la duel, Terentiu sau cum ii zice. Si nici dl Radu Stanca nu mi se pare asa de supt si emaciat in poze, si daca o fi devenit catre sfarsitul vietii, (ceea ce nu am de unde sa stiu), nu cred ca era din cauza poeziei, ci din alte cauze. De unde pana unde ca toti poetii trebuie sa fie flamanzi ?

        Apreciază

      • La dnii Adrian Paunescu si CV Tudor nu am indraznit sa ma refer, insa la cel putin unul din ei s-au referit sau raportat si cel putin unul din interpretii VIP mentionati de tine, si cred ca ambii indeplinesc criteriile de poeti despre care nu s-ar fi putut zice ca ar fi fost vreodata flamanzi…poate dl CV Tudor in tinerete, insa dl A Paunescu, zau, chiar nu cred ca a dus vreodata lipsa de un cartof prajit.

        Apreciază

      • Si hai, ca sa nu zici ca mi-o fi incadunat pe astia, din cine stie ce motive politice vagi, dar uite, chiar si poetul faimos Ienachita Vacarescu…ce, dansul era flamand ? Sau dnii Vasile Alecsandri, G Cosbuc, chiar si dl Eminescu mai la maturitate…toti oameni cu o stare de nutritie destul de buna…de altfel ff importanta la vremea lor, ca sa nu decedeze de TBC, de ex ca dra Iulia Hasdeu, in floarea varstei, din pacate.

        Apreciază

  2. Nu e razboiul tau, ci al celor cu ochi de sarpe si inima de vipera. Revolta te raneste tot pe tine, „Ei” nu au suflet, educatie, umanitate, in adevaratul sens al cuvantului. Indoctrinatii, cum le zici tu, aliniatii si alienatii. Aia care se fac ca traiesc pana mor.
    Si da, se pare ca esti „cel mai frumos din orasul acesta”. Macar in ochiul tau roz realitatea nu se stramba la nimeni. Mie mi-a zambit! 🙂

    Apreciază

    • Cunoasteti chiar asa de multi indoctrinati aliniati sau alienati ? Zau, eu unde ma uit in dreapta si stanga vad o gramada de cocalari, de recalcitranti si de chiulangii asa in mare, in cadrul poporului vorbitor de lb romana pe ultimii cel putin cca 100 si mai bine de ani…mai mult nu indraznesc sa zic, ca totusi cred ca poporul muncea asa destul de constiincios cum putea fiecare…dar de indoctrinat nu cred ca au reusit nici macar taranistii si liberalii sa-i alinieze…iar ca sa fie alienati, zau, cine avea timp de asa ceva ? Poate cate un mic grup de oameni flamanzi la Rascoala de la 1907 sa se fi comportat asa mai alienat, (cf ptesa vremii)…si nici macar nu erau poeti…era probabil de la pelagra.

      Apreciază

      • Efectiv ma simt dator sa apar poezia dlui Radu Stanca, in legatura cu care vad ca se formuleaza mai multe clisee decat ar fi putut chiar dansul sa atinga. Zau, e o poezie atat de vesela si de optimista, chiar jucausa, se vad si se simt parca cimbale sunand si zdrente multicolore medievale si goarne si
        alamuri sunand din ea…ce naiba, de
        unde pana unde atata neoclasicism (cu vipere de gen pseudoCleopatra cu tot) ? E baroc vechi plus ca un fel de Pseudokynegetikos post modern, dupa
        parerea mea. Commedia dellArte. O poezie ff frumoasa. Nu vedeti ca voi sunteti indoctrinatii ? Irina si Pederanger, ma refer…desi nu pot sa cred ca Pederanger era de acord in legatura cu poezia ci poate in legatura cu comentariul lui de sub ea, eu ma refeream la poezie, si imi dau seama ca si comentariul lui Irina era mai degraba consolator pt Pederanger, nu atat re poezie…insa zau, pe moment sincer recunosc ca asa m-am enervat de mi-a
        venit sa zic, chiar fara discriminare ca
        Irina e fata sau Pederanger gay, Jos
        labele de pe poezia mea ! Adica ce
        amestecati aceasta bijuterie cu grijile
        voastre personale locale…zau, sorry, nu
        as fi indraznit in viata mea sa confrunt
        asa pe vreun blogger vreodata, mai ales
        pe unii pe care ii stiu realmente cititi
        plus fani de literatura…dar efectiv parca iar mi-ati smuls asa o pietricica pretioasa din mana tocmai cand ma uitam la ea cum scanteia…ca sa va jucati numai voi cu ea cum vreti voi…railor ! (Eu sunt copil unic, nu o prea am cu jucatul in grup.)

        Dar zau, daca vreti sa folositi poezii drept slogane politice, aveti de unde alege, o puteti folosi chiar si pe asta eventual interpretata de di versi cenaclisti, insa NU pe asta scrisa pe blog aici ca pe o hartie…asta trebuie decupata de aici si pusa intr-un chenar separat…si cine vrea sa o foloseasca inmoduri meschine treaba lui sau ei…in

        Apreciază

      • In nici un caz eu, voiam sa zic. Singura bucurie pe care as putea-o eu resimti de la o poezie sau un text literar e ca el/ea sa fie valabil pt toate politicile lumii, inclusiv a mea, care este aia sa evit folosirea poeziei si a literaturii pt propaganda. Macar atata sa fi invatat eu personal daca e ceva de retinut despte totalitarisme…ca arta trebuie sa fie lasata libera si cantatoare intr-o mie de voci DIFERITE, nu cf o singura incadrare si aliniere cf unui val temporar sau altui curent sau supusa unei politici centrale sau unitare. Zau, ce naiba.

        Apreciază

      • Disclaimer: Pederanger e de vina, ca a zis ca nu sunt mereu ridicol daca ma enervez. Zau, pe bune, nu ziceti la nimeni ca mi-am iesit din pepeni aicea, ca mi se strica reputatia de blogger echilibrat, echidistant, impartial si superficial. Pai mi-a venit sa smulg poezia de aicea si sa incep sa lovesc cu ea asa in drepta si in stanga, zau ! Ha ! Ha ! Mi-a trecut. Am avut o zi cam grea.

        Apreciază

      • Da, cunosc. Destul de multi chiar. Ne luam haine de la ei, paine, papuci, lucram cu ei, pentru ei, mancam alaturi de ei, sunt in autobuzul cu care calatorim zilnic, II „stim”. Ne cocnim zilnic de ei. Alienatii si invalizii sufletesti ai societatii… Ii stim, metaforic, sub numele de ” batuti in cap” sau ” cei cu ochelari de cal”. Esti un fericit daca ai in jur doar cocalari si chiulangii. Spre deosebire de tine, eu am priceput ce a vrut Pederanger sa spuna, iar eu nu am facut analiza pe versurile cu care a debutat postarea lui. Stiu ce am spus mai sus, tu doar presupui ca stii. Oscilez daca sa ma amuz de reactia ta sau nu… Cred ca e „nu”.
        Si, sa ma ierte gazda blogului, daca as crede ca te pot ajuta sa intelegi ce am zis, m-as stradui sa iti explic in stilul tau kilometric. Dar prefer sa nu.
        Si daca eram o alienata, o indoctrinata, as fi pretins scuze pentru raspunsul tau. Insa iti respect parerea, desi esti departe de o parere sustinuta logic.
        Pentru linistea ta, nu am adus atingere poeziei, nu eu, omul care iubeste poezia mai mult decat orice!
        Dar poti sa smulgi poezia si sa o iei acasa, tehnologia iti permite, insa nu iti permit sa ma numesti indoctrinata. Nici de amorul artei macar. Desi sunt heterosexuala, in societatea in care sunt nevoita sa traiesc zi de zi, ma simt atat de gay in ochii lor, doar pentru simplul motiv ca uneori as striga spre ei, ca Pittis: ” sunt cel mai frumos din orasul acesta!” Varianta feminina. 😛

        Apreciază

      • Fetelor, fetelor calmati-va! :)) E o disputa intelectuala ce dracu!

        Rudolph, poezia mai tinea de foame in secolul 19 cu ceva urme in 20. In afara de mici exceptii nimeni nu mai citeste, cu atat mai putin cumpara poezie in secolul 21. Azi sa incerci sa te lansezi ca poet si sa mai si pretinzi sa traiesti din asta, este echivalenul scrisorii de adio a unui sinucigas.

        Irina, la tine treaba e simbla, ca ai trecut de poezie, si ai ajuns la partea critica cu tusa prsonala. Era normal sa intelegi ce vrea poezia sa spuna de vreme ce tu mi-ai recomandat-o. La fel de normal cum este pentu Rudolph sa incerce sa o disece in loc sa o placa sau nu, dupa cum bine spunea singur, ca targ la taraba.

        Apreciază

  3. Completare ce nu s-a salvat la raspunsul meu de mai sus, din motive pe care nu le stiu… Tehnologia, deh!
    Pentru ca a fi gay, in ochii lor, e similar cu a fi ciumat, defect, numai bun de repudiat. Nu stiu de unde au unii atata ura pentru semenii lor, ura nejustificata, insa eu i-as tine pe cei mai multi legati de un stalp intr-un trib de canibali, unde lucrurile doar se transeaza.
    Si sa nui uit, Rudolph! NU IMI MAI RASPUNDE. Fie-ti mila.

    Apreciază

  4. aproape ca l-am auzit pe Pittis recitand, ii iubesc vocea atat de permisiv penetranta 🙂

    chiar si ascuns sub monoclu, ochiul roz exista si, cu siguranta, va exista si acel timp cand va putea priivi liber…
    adevarat, oamenii se schimba greu, noroc tostusi ca apar mereu altii si generatiile se schimba la randul lor…

    Apreciat de 1 persoană

      • Si unde iti e empatia fata de handicapati, bai tortionarule ?! Ca daca e pe politica, si nu pe poezie, (care nu e on topic ca eu mi-am decupat-o ca sa nu o improaste saliva mea ca fac spume in clipa asta), te rog sa treci sa speli picioarele handicapatilor asa ca papa Francisc, sa dai role model. Sau si
        tu iti zici, „ei, mai intai sa-mi dea mie
        postul de Papa si pe urma pup si
        picioare nespalate pe baza ca am o
        sinecura” ?

        Bai, unde ti-e integritatea personala ? Ce arati tu la tineret ? Doar pu..a ? Hai,
        ca inteleg daca poate oi avea PTSD, zi asa si ma mai moderez ca sa nu cumva sa-mi dai una-n cap, si sa nu faci si tu vreun atac de cord in aceeasi clipa, plus sa nu cheltuim bani de la contribuabili sa vina Politia sa ne bage pe ambii in aceeasi celula…ma rog, iar divaghez in fantezii…pt ca intr-adevar, daca indeplinesti tu criteriile de PTSD, atunci
        ai avea o circumstanta atenuanta, (ca
        PTSD poate sa aiba teoretic si un
        tortionar care nu a avut de ales si care
        e om si nu psihopat sau caruia nu I s-a
        distrus total substratul preexistent de
        empatie din cauza unor traume atat de
        mari scoase din experienta cotidiana
        comuna, care NU includ si discriminarea pe baze ca degeaba esti
        gay daca nu esti si sexy si bogat si cu
        pile, plus acest fel de discriminare nu e criteriu nici doar pt gay, dupa parerea
        mea, si ma refer numai strict la adultii peste 26 de ani cu IQ mediu si nonepileptici plus fara alte chestii de excluzie mai rare si mai complicate…ca totusi vreau sa-l scap cu basma curata pe Lenny din Oameni si Soareci), insa
        daca nu ai PTSD, zau, Zoe, fii barbata ! (TU, nu Irina, ca nu ma bag eu la cafteli politice cu femei, ca mi-e frica de ele.)

        Apreciază

      • Si nu vreau sa aud de role modelul Pittis, ca nu are parul spalat. Una e plete de haiduc, si desigur ca nu pot pretinde eu de la toti plete daco-scitice, (cf Aristotel + Publius Ovidiu), asa ca ale artistului Conchita, insa sa nu folosesti un sampon luni de zile nu mi se pare un bun role model totusi, in secolul 20 (nici sf 19 dupa ridicarea blocadei continentale, nici 21, chiar si cu embargoul anti Putin).

        Apreciază

      • Zau, prima carte de literatura adevaratape care am reusit eu singur singurel sa o citesc in gand, cursiv, fluent, dupa ce terminasem cu achizitia silabisitului de pe ziarele RSR, o carte pe care nu o voi uita niciodata, mai alesca avea si o coperta cu fond rosu, a fost despre un baietel caruia nu-i
        placea sa faca baie si sa se spele cu
        sampon pt ca ii era frica sa nu intre in
        ochi, plus nici sa se pieptene, de teama sa nu il doara vreun smoc de pe scalp, insa au venit un arici, si un iepuras si o veverita, si l-au educat ce bine e sa te
        speli pe cap si sa te piepteni. (Pe maini nici nu se pune problema.) AIA e cartea
        mea literara de capatai pe care mi-am
        bazat eu intreaga ideologie a tuturor opiniilor mele de viitor critic amator de arte.

        Apreciază

      • in acest caz ar trebui create locuri de parcare pentru cei care gandesc firesc, ar avea nevoie fiind prea putini 🙂
        realitatea, pentru cei care reprezinata majoritatea, e ca digera greu ceea ce iese din zona lor de confort…
        o vina o au si travestitii care, atunci cand apar la paradele gay, duc in derizoriu ceea ce vor sa exprime.
        isi fac un deserviciu si nu numai lor.

        Apreciat de 2 persoane

      • De unde pana unde s-ar putea deduce ca drag queens sau metodologia teatrala aplicata politic ar avea vreo vina sau chiar vreo treaba cu ce am scris eu mai sus sau chiar cu activitatea legata de teatru a poetului Radu Stanca ? In plus, spalatul parului personal NU tine de a juca rolul unui nespalat sau chiar de a pune o peruca de nespalat sau machiaj de nespalat daca rolul o cere. In nici un caz nu as dori eu sa interzic activitati teatrale nici pt entertainment de public larg, nici pt manifestari politice. Asa ceva ar fi absurd si sper ca nu asta s-a inteles din toate comentariile furioase de mai sus, (desi e posibil sa se creeze confuzie pt ca nu stiu sa ma exprim riguros dar de aia am si precizat.)

        Apreciază

      • Te-ai ambalat tati, ia de halește niște moderație, eventual ceva nazuri și fițe de domnișoară pensionară din specia care servește pula cu furculița proprie dar cu placa dentară a vecinei de palier.

        Picioare nu spăl, nu biblic, dar dacă e cazul le ling puțin la preludiu, fetiș care pe lângă altele e de-a dreptul benign și ar putea trece chiar drept masaj si socializare.

        Apreciază

      • Nici eu nu am fetish de picioare. Nu cred ca are nici papa Francisc, (desi habar nu am). Ziceam doar de ca tu ii faci handicapati pe altii cu un ton care ar implica ostracizarea handicapatilor din lume. Asa mi s-a parut. Some de aia te-am confruntat.

        (Psihopatii nu intra pt mine in categoria de handicapati, pt ca nu intra in categoria de seaman om, insa aia sunt
        realmente ff putini pe lume, ff putini, poate sub 1 % , poate chiar mai putini, depinzand de strictetea criteriilor in principal medico-legale care sunt ceva off topic plus re care desi eu nu ma pricep, le-as alege pe cele mai restrictive, care probabil ar arata ca psihopati autentici sunt probabil mai putini chiar si decat 0,2 %). Handicapati sunt mult mai multi. De fapt probabil la faimosii aia 99 % politici li s-ar putea gasi handicapuri daca ar sta cineva sa le caute. Oamenii sunt imperfecti. TOTI, sau oricum vasta mare majoritate. Nu ai nici un drept sa acuzi oamenii din tramvaie si de pe strada ca nu te inteleg pe tine ca individ sau sa le pretinzi asta, mai ales intr-o societate democratica unde ai dreptul la libera exprimare PLUS tu chiar STII (te pricepi, esti capabil) sa te exprimi in scris si chiar sa educi, (desi nu e obligatoriu sa devii educator de public desigur). In plus chestia aia cu artistul neinteles e o chestie atat de cliseistica pe care pe mine ma enerveaza la culme.

        Desigur ca e dificil ca lumea needucata optim sa inteleaga un gay. Si nu e nimeni educat optim. Nici macar gay-ii activi politic nu sunt chiar toti. Insa au decis sa activeze si se pot educa politic atat cat trebuie sa activeze si chiar sunt educati. Mai optim, mai putin optim fiecare cum apuca. Dar una e generatia de la 68, alta e aia din secolul 19. Si a fi gay NU e egal cu a face sex anal. Eu stiu asta, tu stii asta, papa Francisc stieasta. (Nici nu stiu de ce il iau in brate pe papa, ca nici macar nu sunt oficial catolic, nici macar propriu-zis crestin, sunt agnostic de vaga cultura iudeocrestina varza, asta sunt si eu si nu stiu cate sute de mii sau milioane de indoctrinati de corporatia Disney, ca eu de aia sunt cel mai indoctrinat, plus culmea, desi am si niste opinii mai aparte, si niste mici diferende fata de ideologia Disney, totusi am deliberat si nu ma voi opune promovarii ei. Chiar am deliberat, desi nu ma reprezinta chiar 100 %, nici macar 96 %, insa am deliberat si o promovez, inclusiv aplicatiile ei pe activismul politic gay, si asta nu are de a face cu vanilla si nu are de a face nici ca incerc eu sa influentez vreun tineret, ci are de a face cu dragostele mele de la 13 ani plus cu faptul ca sustin casatoria gay, si metoda sau maniera actuala care mi se pare mie cea mai buna e Disney, si gata, si cu asta basta.)

        Apreciază

  5. draga Rudolph, raspunsul era pentru pederanger si este legat de raspunsul lui, probabil ca ar fi trebuit sa specific asta
    cat despre comentariile tale de mai sus, recunosc, le-am citit in diagonala dupa un anumit timp 🙂

    Apreciază

  6. Daca mai imi zici printeso, sa stii ca si eu incep sa-ti zic omofilofilule ! Zau, eu ti-am cerut frumos voie sa-ti zic omofilofil si tu mi-ai interzis, asa ca nu ti-am zis. Insa daca doresti neaparat sa mi te adresezi asa la feminin, ceea ce pt tine nu e interzis, macar tine cont de preferintele mele si zi-mi Ingrid, asa mai intim amical fata de mine, nu „printeso”, asa de tafnos !

    Apreciază

Lasă un comentariu