Umbreluța curcubeu, sau cum le dă biserica și primăria muie la botoșăneni

Una bună de la mine: la Moldova e cel mai greu să fii gay. Da da, la Moldova nu te prigonește numai popa, medicul și jandarmul, poliția și prefectura. La Moldova te discriminează sărăcia, atât cea materială, cat și dar mai ales, cea intelectuală.

La Moldova în afară de băutură, sexul este prigonit taman pentru că e sportul demografic cel mai îndrăgit. Că moldoveanul este cel mai ușor de prostit dintre pământeni o dovedește primăria din Bot’șieni care se traduce în română standard – Botoșani.

Știrea și articolul aici, rezumatul meu mai jos:

Biserica Ortodoxă a reclamat primăria că a ornat străzile cu umbrele curcubeu. Curcubeul este gay deci rău au zis popii (nu e nici, nici). Primăria nu a zis popilor să-și vadă de venerarea marelui lor vrăjitor discriminator, că ea este o instituție publică laică. Nu nu. Primăria s-a apucat să înlocuiască umbrele. Ah da, primăria a mai percutat și la alte pretenții absurde ale bisericii, strângând covoarele din primărie care ar fi avut semnul crucii pe ele, semn ce nu trebuia călcat în picioarele cetățenilor. (Câte pardoseli cu cuci exista în biserici? Multe!)

Acest conflict aparent, între o minoritate sexuală și o religie totalitară, arată ce afaceri oneroase și ce meci de ping-pong cu influențe fac popii și primăriile din ce-a mai înapoiată regiune istorică a țării, speriind proștii plătitori de taxe cu o inexistentă amenințare ori propagandă gay.

Chiar dacă nu citiți articolul, puteți să concluzionați singuri că sub aceste pretexte se bagă mâna grav în buzunarul public, iar biserica iese, ca de obicei, numai în câștig.

Dar ce zic eu e blând. Practic pe banii contribuabililor primăria și biserica fac orgii finaciare, din cele cu strigături. Fisting financiar. Cred că în acest moment, biserica este cu pumnul atât de adânc băgat în curul primăriei, încât primarul nu poate mișca nici gâtul.

Iar dacă biserica are chef să-i extra muiască pe botoșăneni, nu trebuie decât să deschidă pumnul și să-și lase degetul cu ghiul sfânt să-i iasă primarului pe gură! Exact, degetul mijlociu!

De ce se întâmplă așa ceva, de ce la Botoșani?

Pentru că botoșănenii sunt cei mai moldoveni dintre români, deci cei mai bigoți, săraci cu duhul și homofobi dintre ei. Scuzați, am uitat de vasluieni!

4 gânduri despre „Umbreluța curcubeu, sau cum le dă biserica și primăria muie la botoșăneni

  1. Eu am cunoscut o data un baiat din Botosani. Era poate asa cam Dinu Paturica dar nu era bigot, in sens ca nu avea prejudecati re cine-i sugea pu…a atata vreme cat exista o sansa sa i-o bage in seama cineva. Mi s-a parut un adolescent obisnuit din toate punctele de vedere chiar daca avea un accent moldovenesc. Era chiar bine crescut plus pe mine m-a considerat util pt ca ii povestisem asa niste chestii despre literatura rusa pe care le citisem in treacat intr-o prefata si o fi crezut ca oi fi un mare intelectual din Bucuresti cu care e util sa converseze. Desigur i-am explicat imediat ca nu e cazul insa nu s-a suparat si nu si-a retras pu…a din fata mea desi m-a lasat sa i-o sug doar o data, pe urma s-a dus sa caute un profesor universitar adevarat

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s