NU manifestul

ManifestDestiny-FEATURE

Nu mai am chef să dau socoteală despre socoteala mea. Nu mai am chef să explic să relev, să ascund, să mă las citit de lăsații delăsați de citit. Nu mai am chef să las să se întrevadă cum mă exclud din întrepătruns. Nu mai am chef să am răbdare cu grăbiții, cu proștii, cu leneșii cu mult prea voios curioșii. Nu mai am chef să am răbdare cu pretențioșii, cu sportivii, cu veganii, cu asociații la disociații, cu proteicii belicoși și anxioși. Nu mai am răbdare cu handicapații sănătoșii, cu bicicliștii, cu nudiștii rumeni și crocant de casanți în cancerul lor de baterii solare ambulante.

Nu mai am chef de căutare, de negare, de nefumători drogați cu mătreață de pe gulere de paltoane, de căutători în căcat care nu recunosc că beau pișat pisat din gheață, că ce și cum caută fără să caute nod în papura plutei procesului de prospectare. Nu mai am chef să am răbdare la tortură. Nu mai am chef de lipsă, nu mai am chef de prea mult ori prea puțin; nu mai am chef de atâta decât. Nu mai am chef de atâta nu, nu mai am chef de căutat alt cuvânt care fiind negație să nu fie negativ până la pământ. Nu mai am chef de gust de sânge în gură în lipsa pumnului ce nu m-a izbit psihic în laringe.

Nu mai am chef să-mi măsor viața în ani, sexul în centimetri și fizicul în kilograme. Nu mai am chef să râd când văd banane, nu mai am chef să cânt imnul când văd steaguri puse pe cap drept basmale. Nu mai am chef să fiu singur condamnat între două plutoane, legat la degete în locul ochilor, legat la nas în locul gurii, dezlegat la ombilic, legat la pudoare. Nu mai am chef de aripi, de petale trântite de pământul simulat de asfalt, nu mai am chef de beton proaspăt uscat pe picioare și apoi udat de ploaie. Nu mai am chef de laba mută făcută chinuit cu talpa contorsionată de gută.

Nu mai am chef să scriu cinstit corect educativ, nu mai am chef de povești în care îmi dau șuturi în tibia pe care îmi circumcizez superlativ vena portă. Nu mai am chef să primesc condoleanțe pentru job și înjurături pentru mort. Nu mai am chef de propriu-mi bombeu înfipt în cur, de mațe ghem de lacrimi șnur. Nu mai am chef să mă doară să-mi placă, nici să-mi placă să mă doară. Nu mai am chef de nu mai am chef, de nu mai am.

Nu mai am chef să mint că vreau să urlu ca lupii fără să fi auzit lupul dispărut de pe pământ înainte să scot primul cuvânt. Nu mai am chef să fiu speriat ca puii de găină pe care i-am auzit plângând în pungile de plastic cu capul înfipt în dos și picioarele în gât. Nu mai am chef de mâini împreunate în parc, înfipte între pulpe în gang, de inimi desenate în formă de cur și de cururi ventricule surprinse grotesc de infarct. Nu mai am chef de trac fix la antract și în lipsă de lut, nu mai am chef de coasta de drac.

Nu mai am chef să am pe cineva care nu mă are, neavând astfel pe nimeni dar fiind indisponibil pe motiv de posedare. Nu mai am chef de ură, de gură nesătulă, de pulă, de cur, de cianură dozată în vin prin dopul de plută. Nu mai am chef de mine, nu mai am chef de tu. Nu mai am chef să zic că adevărul e fumat pentru că mi-ai rulat jointul din ziar, sperând să mor intoxicat cu plumb. Nu mai am chef să mă prefac imun la alergie, la astenie, la depresie, la moarte. Nu mai am chef de tine deși mereu e vorba de mine când mor și de tine când dor. Nu mai am nevoie să am parte de am chef. Fugi de-aici, nu sunt, nu am, nu vreau!

imagine: majorspoilers

7 gânduri despre „NU manifestul

 1. Ce coincidenta ! Am ramas bouche bee. Ca ieri seara exact in sensul asta ma gandeam si eu, desi poate o idee mai putin intens si mai putin desfasurat, decat tine, (ca tu o/le ai precis mai mare/mari), ba chiar am vrut sa adaug si eu vreo 2-3, poate chiar 4 de „nu mai am chef” ca ai tai la sfarsitul ultimului meu articol de pe blog, numai ca mi s-a parut asa in ultima clipa ca ar iesi un articol prea lung asa ca am editat…pana la urma bine totusi ca nu i-am pus ca pe urma era risc sa se iste vreo controversa legata de un posibil plagiat !

  Apreciază

  • Păi Rudolph, să știi că e posibil ca postare ta sa fi inspirat-o pe a mea, de aia te regăsești pe alocuri în ea.
   Mulțam fain, și te rog nu mă da în judecată pentru plagiat că nu știu pe unde scot cămeșa!

   Apreciază

 2. Mda, e logic acest NU am chef, chiar şi pentru minţile de pământeni mai înguste decât ar trebui să prevadă legea.
  Cred că te-ai născut pe planeta greşită; să dăm leneş şi omenesc vina pe ea.
  Te pot plagia la următorul telefon pe care îl voi primi doar ca să mi se reproşeze că sunt o fiinţă nerecunoscătoare? Aş lua asta: „Nu mai am chef să am pe cineva care nu mă are”… ?

  Apreciază

 3. călărețule, pe când o lipsă de chef la lipsa de chef? un refuz la refuz? o absență de la absență? o deposedare a deposedării? un festival al celor mulți (many fest)…
  dincolo de toate, mă înclin.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s