Dragostea nu are nevoie de chibrituri

fire_place_series_3

Am pornit la drum cu tot trecutul personal îndesat în rucsac. La început fiecare cu rucsacul lui, apoi cu unul singur, al nostru.

Din zi în zi, bagajul s-a mai ușurat cu câte ceva. Amintirile rugoase rămase neconsumate la picnicurile servite pe bornele kilometrice le-am folosit drept hârtie igienică, cu cele frumoase ne-am învelit până le-am tocit și le-am abandonat zdrențuite în tomberon, iar ce a mai rămas pe fund, am aruncat în pragul casei.

Eliberați de povară, la ceas răcoros de seară stăm goi, ghemuiți în șemineu și așteptăm să se aprindă focul.  Nu ne temem. Un călător ne-a vândut contra unui fum, secretul absolut: dragostea nu are nevoie de chibrituri.

foto: Tomek Nacho

18 gânduri despre „Dragostea nu are nevoie de chibrituri

 1. Mie nu-mi place poza, dar nu stiu de ce. Nu e din cauza semineului deoarece un semineu mi se pare mai mereu un element decorativ placut si interesant asa intr-o casa de om. Cred ca e pt ca personajul care pare asa mai relaxat e chel, si dupa parerea mea un Om Span nu trebuie sa apara in ipostaze asa de relaxate, ca nu-i sta asa bine si nu ii pune chelia in valoare, ci i s-ar fi potrivit mai bine o pozitie mai stressata si o mutra mai incruntata, iar celalalt sta asa cam chinuit semanand oarecum, chiar si la coafura, cu Birdy, (din filmul destul de trist cu acelasi nume).

  Apreciază

   • Re uitatul la barbati goi: zau, dar la ce sa ma uit dimineata la sculare inainte sa plec la serviciu, mai ales cand primul punct din agenda de lucru e o sedinta de lucru pt care nu ma simt prea pregatit sa iau cuvantul ? Tu nu te uiti si tu dimineata, macar asa din cand in cand, la barbati goi, chiar si imaginari/virtuali ? Ca zice si pe Internet ca asa e bine sa facem cu totii inainte de a trebui sa tinem un discurs in fata unei audiente ca sa nu avem trac, sa ne inchipuim ca sunt in pielea goala.

    Apreciază

  • Adica totusi daca e vorba de dragoste si semineuri cred ca eu am ramas la a prefera o imagine cliseistica mai clasica exemplificata in povestea Soldatelului de Plumb statornic indragostit de o balerina de hartie de HC Andersen. Am citit despre acea poveste de pe wikipedia ca este prima poveste considerata chiar originala scrisa de HC Andersen, adica total inspirata asa din fantezia lui creativa personala, nu bazata pe alte basme sau clisee cunoscute din popor care sa fi fost repovestite de el.

   Asta nu era o critica referitoare la textul tau cum ca ar fi cliseistic pt ca nu e, ci chiar textul tau mi se pare si el inedit, chiar proaspat, si chiar de aia cred ca poate merita o ilustratie mai buna, (care sa-mi placa mie mai mult adica).

   Apreciază

 2. esti adorabil Rudolph, o ilustratie care sa-i placa lui mai mult :))
  eu o gasesc potrivita…cei doi au nuditatea unor bete de chibrit, cel chel are o atitudine dominatoare doar din privire, celalat priveste spunand…aprinde-ma! 🙂
  eee…dar eu sunt o visatoare :)0

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s