Ce a spus Iisus despre gay

jesus-said-gay-people

Nimic, absolut nimic?! Nu se poate, o să ziceți. Păi dacă nu mă credeți pe mine, luați cartea aia mare neagra cu o cruce pe ea de-i zice Biblia și citiți-o din scoarță în scoarță.

Dați cu liner paragrafele unde vi se pare că zice „gay” și puneți poze aici. Nu vă stresați că mâzgăliți paginile, cuvântul Domnului nu poate fi acoperit de nimic și sigur se curăță cu  rugăciunea potrivită.

Așa-i că n-aveți chef? E mai simplu să-i credeți pe popii care au ars „vrăjitoare” în baza unor bănuieli și semne indubitabile de genul: capacitate de a închega piftia vara și aluniță cu păr în barbă.

Aleluia frate!

foto: pinterest

19 gânduri despre „Ce a spus Iisus despre gay

  1. As fi impresionata sa vad un gay in biserica, dar…. tare ma tem ca el nu se duce tocmai fiindca se judeca dinainte mai aspru decat ar face-o chiar si Dumnezeu. Pana la urma Dumnezeu este iubire, toti suntem copiii Lui si nepatrunse sunt caile Lui. Eu de regula cand intampin obstacole in viata, mai cu seama date de neincrederea oamenilor, consider ca sunt doar pietre de incercare… 🙂

    Apreciat de 1 persoană

    • Eu consider că a fi gay religios e o ciudățenie, dar ce să vezi, e chiar există și merg la biserică deși comunitatea pare a fi construită împotriva lor. Aici e treaba cu Sisif… care părere mea, nu te supăra, aici e imbecil!

      Apreciază

      • Dumnezeu nu e un om, o comunitate, atitudinea cu care esti intampinat… Dumnezeu e ceva ce porti in suflet si… faptul ca simt nevoia sa mearga la biserica in ciuda tuturor oprelistilor departe de a fi o imbecilitate, se numeste credinta adevarata si toti avem nevoie sa credem in Ceva chiar daca nu avem curajul sa o recunoastem uneori. 🙂 Aaaa… daca Sisif mere la biserica doar ca asa da bine si sa nu intre in gura lumii si cu asta…. aia chiar ca e imbecilitate, da’ nu e nevoie sa fie homosexual sa faca asta ca sunt destui si hetero care o practica cu prisosinta…. 🙂

        Apreciat de 1 persoană

      • E o ciudatenie pentru noi, romanii, tinuti in „bigotismul” comunist de ura si pedeapsa impotriva homosexualilor, iar acum biserica ortodoxa doreste sa fie mai ceva decat inchizitia din evul mediu. Homosexualii sunt oameni ca si noi, cu bucurii si necazuri (necazuri mai multe, date si de bigotismul omenirii indus in special de biserica). Daca cei care aunt aprinsi critici ai homosexualitatii ar sta si ar discuta ceva timp – fara idei preconcepute – ceva timp cu doi-trei homosexuali pentru a cunoaste simtamintele lor in sexualitate, cred ca cel putin jumatate din populatie i-ar privi ca pe niste oameni normali. Ca de cunoscut ceea ce simte un homosexual infierat de societate nu poate nimeni cunoaste cu adevarat. Asa cu spunea o femeie: ce n-as da sa stiu si eu ce simte un barbat cand are orgasm.

        Apreciază

    • Doamna Vasilescu, ati plecat cu idei preconcepute. Cunosc cel putin trei persoane – 2 gay si una bisexuala – care merg mai des la biserica decat mine. Ba una gay, de 21 de ani, frumos cum numai gay-i sunt, vizitand manastirile si inoptand la una din ele, a fost ademenit de un calugar si el tanar, dar el nu a dat curs. A fi homosexual nu e o piatra de incercare, e un dat. Mai puneti mana pe cartile de specialitate – dar nu cele scoase de popi sau oamenii de stiinta acoliti acestora – si documentati-va. Inca din anii 1948 si 1953 au fost publicate studii despre comportamentul sexual al barbatilor si al femeilor. Cititi despre Scala Kinsey. Desigur ca doar aproximativ 10-12% din populatie are experiente homosexuale, dar numărul persoanelor exclusiv heterosexuale ori exclusiv homosexuale este extrem de redus. Nu sunt homosexual, dar studiez fenomenul de peste 20 de ani. Imi dau seama cate cunostinte aveti, atunci cand numiti homosexualii gay. Numai barbatii sunt gay, femeile sunt lesbiene si impreuna se numesc homosexuali. Pe langa homosexuali mai sunt si bisexualii. Mai am o bigota in familie, care cand cineva a spus ca aude cum rod soarecii in dusumeaua casei si prin pod, aceasta a sarit imediat si i-a spus ca inainte de a pune otrava sa cheme un sobor de preoti, ca nu se stie daca nu sunt duhuri rele. Da, e de ras, dar si de plans, mai ales ca e femeie cu facultate.
      As putea sa scriu aici un eseu despre homosexualitate, dar… merita?
      Eu spun doar atat: daca Dumnezeu este atotputernic, atunci el a creat si homosexualii. De aceea sa-i lasam sa traiasca asa cum vor, alaturi de noi, ca nu ne incurca cu nimic. Si nu vor fi mai multi homosexuali decat se nasc.

      Apreciat de 1 persoană

      • Bre „elian”, tu ai citit ce am scris eu mai sus sau doar vrei sa te auzi pe tine avand o opinie? Eu vorbeam despre cum cred ca m-as simti eu daca as vedea un gay in biserica, nu tineam discursuri de specialitate. Si mai lasa in ma-sa cartile de le citesti tu despre homosexualitate ca is proaste. Vrei sa cunosti un homosexual, o comunitate…. mergi si ii cunoaste, traieste intre ei si apoi vorbeste despre cum te-ai simtit tu acolo. Da’ nu veni acilisea cu eseuri despre ceva ce ai citit ca pe mine una nu ma intereseaza. Nici combativitatea ta malitioasa la adresa mea pe tema asta nu-mi spune nimic.

        Apreciază

  2. Jesus, avand deformatie profesionala de educator etic, a avut probabil tendinta de a nu se exprima despre lucruri in legatura cu care stia ca nu are competenta, spre deosebire de noi, oamenii fara nici o tangenta cu pedagogia, plus care, majoritatea, nici nu am fost atenti la clasa in timpul scolarizarii noastre obligatorii, (in unele cazuri chiar si cu un Bac sau, mai rau, diplome superioare si chiar doctorate luate „pe puncte”), care ne exprimam opinii speculative si neriguroase de novel mai degraba de barfa, despre cate in luna si stele. Pe de alta parte, barfele noastre cotidiene pot fi interpretate and si ca fiind critic estetic omagiale, de in sens ca zicem, „imi place place aceasta opinie deoarece mi se pare draguta sau chiar poate gadila frumos la ureche si ma face sa dansez”…adica, zau, referitor la unele opinii, chiar si expuse de oameni total pe dinafara, cui nu-i vine uneori sa se simta ca Scarlett O’Hara dorind sa danseze la acel faimos bal caritabil ?

    Apreciază

    • (Eu sunt obligat de circumstante sa fiu atent la pedagogie, deoarece desi nu e un domeniu de interes pt ca mine, locuiesc momentan in mediul urban al capitalei Danemarcei, plus unde ma duc sau unde ma intorc aud numai si numai nume de faimosi profesori originari din alte tari, inclusiv Romania (sau chiar proto-Romania), care se pare ca au venit de-a lungul veacurilor sa educe si sa lumineze poporul danez insetat de cunoastere…zau, pt danezi cand vine la ei cineva care doreste sa munceasca (nu in vacanta), in mintea lor primul gand care vine este, „iata un profesor larg renumit”…ma rog, initial unii se pot simti flatati, desi profesor poate insemna si cineva ridicol, asa ca prof Panglos sau prof MC Rostogan, (desi pt mine personal ei nu sunt ridicoli, insa ziceam asa mai larg), sau poate insemna si cineva deosebit de sadic, ca de ex dna Profesoara de pian (nu si a mea, dar asa, tot mai vag, in general), sau chiar prof Higgins, (un britanic deosebit de sadic dpdv danez). Eu nu m-am simtit flatat ci m-am ingrozit, pt ca efectiv stiam ca nu am habar de pedagogie, plus m-am simtit vinovat ca habar nu aveam despre faimosii profesori de romani care au iluminat Danemarca, plus m-am speriat ca nu cumva sa fiu acuzat ca am oferit iluzii desarte, asa doar pt ca daca un danez aude „roman” pt el asta egal „profesor universitar” din prima…zau, singura mea sansa aicea ca sa ma simt mai putin ingrozit ar fi fost sa zic ca sunt tigan analfabet. (Ma rog, or mai exista si alte clisee despre romani, insa eu fiind roman medieval din sectorul 2, pt care, la randul meu, arabii sunt profesori, nu am auzit de altele). On topic, deoarece a venit vorba despre credinta, cum am incercat si eu sa imi gasesc un templu, zau, iar nu am avut de ales decat ori la ortodocsi, ori la progresisti…pur si simplu nu imi pot gasi vreo congregatie care sa ma reprezinte in caz ca voi dori sa ma casatoresc religios. Cel mai simplu e sa nu ma casatoresc religios, desi se roaga diversi preoti de mine sa ii bag in seama, plus tot in cadrul congregatiilor si curtilor bisericesti poti gasi si parteneri serios interesati de casatorie asa ca institutie serioasa, nu doar ca facilitare de deal de real estate. (Sa nu uitam ca ma aflu in vremuri medievale, deoarece asta mi se pare ca e starea vremii in lumea de acum, desigur asta si pt ca sunt roman, plus si pt ca socializez pe Internet).

      Am scris multe prostii ! Dar asa scriu eu cand vine vorba de religie. Ce naiba sa scriu altceva cand pt mine de fapt bisericile sunt muzee.

      Apreciază

      • Rudolph, nici eu nu sunt de acord cu indobitocirea prin credinta, cu manipularea, cu ipocrizia, cu razboaiele in numele credintei, cu penitentele absurde cu scopul innobilarii unor capete prost incoronate… Dar astea nu vin de la Dumnezeu si nu ma opresc sa cred in El. Nu stiu cum trebuie predata religia in scoala, dar vezi tu… eu n-am avut profesori de religie, ai mei dincolo de faptul ca s-au certat cu popa sa ma boteze, nu prea au avut alta implicare in educatia mea religioasa si totusi… Dumnezeu a avut grija de mine si M-a asteptat rabdator sa Il descopar atunci cand am simtit asta in sufletul meu. Si a fost ceva bun fiindca pentru mine Dumnezeu e un prieten bland, bun, rabdator, cald… mereu aproape… 🙂

        Apreciază

    • Jesus avea o laie. Sau mai exact avea o căruță de bășini (atribuite) care din cauza timpului au căpătat pretenții de legitimitate. Ghici ce, bășinile vechi nu se înnobilează ca vinul, devin doar răsuflate!

      Apreciază

  3. Ba eu cred ca e OK pt unii oameni sa tolereze si ambiguitatea, sa fie agnostici, de exemplu. E mai greu ce-i drept sa traiesti asa stiind ca nu ai cum sa le stii pe toate plus ca mai exista si confuzie in jur…si pemine ma eranjeaza prea multa ambiguitate, si de aia chiar amsi tot amanat sa imi aleg o religie sau sa raman agnostic. Dar ammai scris, de obicei cand sunt indragostit, imi creste si indicele de religiozitate si parca resimt nevoia sa multumesc unui D-zeu sau chiar la mai multi, ca ma simt efectiv social obligat sa multumesc politicos pt acea ocazie de a ma simti si eu asa indragostit, zau, ce naiba, nu e asa de ici de colo, chiar uiite, inca si azi mai devreme ma gandeam, ce norocos amfost ca am avu ocazia sa fiu indragostit de Schatzi ultimaoara cand am fost indragostit…cam de mult ce-i drept, dar ma rog, sunt sigur ca ma mai pot indragosti si in viitor, important e sa traiesti indeajuns de mult astfel incat sa-ti creasca sansa de a te indragosti din nou si in viitor. Insa in perioadele astea de dintre indragostiri, cam cum sunt eu acuma, eu redevin asa mai agnostic, desi tot nu uit sa ma simt recunoascator, insa de obicei inalt un compliment hazardului, nu unui D-zeu sau zei…chiar azi mi s-a intamplat mai devreme sa ma gandesc la asta.

    Apreciază

  4. 51. Iar un tânăr mergea după El, înfăşurat într-o pânzătură, pe trupul gol, şi au pus mâna pe el.
    52. El însă, smulgându-se din pânzătură, a fugit gol. (Marcu, cap14, versetul 51-52)

    Nici un bărbat hetero nu ar umbla în public acoperit doar cu un cearceaf, umblând după alt tip, și nici un tip hetero nu ar accepta să fie urmat public de un bărbat gol, învelit într-o pânză oarecare.

    Apreciază

Lasă un comentariu