Parazitat

Bună dimineața, în căcat! Nu vă suparați prea mult, salut la fel cum mă simt! Și mă simt ca atunci când mergi la buda complet neștiutor dacă din vintre o să-ți curgă rahat sau cheaguri de sânge. După fluturi în stomac, licurici în sulă și furnici în cur, a venit rândul sufletului să-mi fie parazitat. Am în suflet o tenie care probabil s-a mutat acolo dintr-un ficat greu încercat de alcool și tutun, o tenie care acum se desfășoară dureros invadând sisteme și spărgând țesuturi cu lentoare agonizantă. Prostia doare, abuzul repetat se numește desfrânare și degradare de material biologic. Există otravă aici și acum.

Apropo de prostie, ați observat cât de multă prostie există în grupurile de pe Facebook? Știți de ce? Pentru că în general lumea reală este formată dintr-o grămadă de cretini fără simț estetic, personalitate sau creativitate. Ăștia când intră pe Facebook  văd notificări de genul: Puliche Frânaru s-a alăturat grupului „Fac labala cam”, sau la „Chelioși cu tichi de mărgăritar” ori „Trag sperla pe nas”. Vede și vrea și el în grup, că prea i s-a spus toată viața că e cel mai prost copil din bloc, ăla căruia îi lipeau toți ciunga în par. Vrea și el să aparțină, să fie parte din ceva chiar dacă asta îl certifică ca decerebrat. Măcar e unul acceptat care se supune regulilor unor admini sau moderatori la fel de decerebrați, dar care au beneficiat de un start furat: au facut un grup, ei și cu prietenii lor.

Pe grupurile de Facebook te poți înscrie, dar cel mai des te trezești băgat. Grupul e un teatru, o arenă. O să asistați acolo la un circ degradant în care la postări cu zero conținut gen: „Neatza care dai o cafia” se strâng sute de aprecieri, inimioare si alte umori, iar cele cu o minimă notă de originalitate sunt supuse unui tir aberant de atacuri la persoană: frustratule, duci lipsă de atenție, te dai deștept, etc. Nimic despre postarea în sine în afară de părerea unanimă că e o prostie. De ce? Pentru că sunt proști și mulți și tu singur și mai și gândești. Careva dintre ei te-a bagat în grup din plictiseală și acum abia a realizat că unul care creează conținut îl pune într-o lumină proastă.

Mă duc la budă să mă strâng de gât cu tenia aia.  În caz că iese ea victorioa să vă las moștenire un singur gând: Nu vă băgați în cercuri închise de pe Facebook! Toate sunt câh!

2 gânduri despre „Parazitat

  1. Pai de ce ma inviti in grupuri atunci ? Sau e o eroare tehnica ? Pt ca prima oara am venit intr-un grup, am raspuns la o intrebare, am inspectat grupul asa cum fac eu de obicei in legatura cu toate invitatiile la toate grupurile, (fie ca servesc branza si vin, fie ca nu), dupa aia am plecat din grup ca era clar non-informativ. Dar recent iar mi-a venit o invitatie pt acelasi grup, si la asta am RSVP „nu”. Zau, participarea in orice grup trebuie sa fie sustinuta si de o motivatie personala, care si asta cere re-evaluare din cand in cand, (din nou, indiferent de ca servesc tartine sau nu, indiferent chiar daca discutiile sunt mai interesante sau nu). De ex mai de mult eu participam la un grup de lucratori bisericesti, chiar daca nu eram lucrator bisericesc, insa doream sa ma pun la curent cu cateva din metodele lor de lucru, si care mai e perspectiva lor, insa dupa ce am vazut ca era tot asa de logistica birocratica mai mult decat de content, dupa aia am plecat. Acum, mai recent, sunt intr-un grup cu ceva mai mult content, care ofera opinii despre beletristica francofona, am contribuit si eu ce am putut, nu prea multe, insa sunt intr-o faza in care acum stau si reevaluez daca am timp pt acest fel de activitate, ca nu am de fapt, si mai mult doream sa-mi exersez francofonia, acum mai mult ofer cateva Like, insa cred ca in curand vine momentul sa parasesc si acest grup. Eu nu ma incarc cu mai multe grupuri decat pot duce, plus, in general ma straduiesc de fapt sa antrenez Facebook-ul sa-mi trimita reclame interesante, e asa o chestie de training de roboti, in plus de socializare propriu-zisa, ca sa nu primesc prea multe reclame si stiri monotone dedicate unei singure teme sau unei singure perspective, sa fie mai mult ca un caleidoscop.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s