Învățăturile unui daddy către son-ul său

15 - 1 (2)

Plaja de nudiști Eforie Nord este ultimul refugiu al bulangiilor după defrișarea tufișurilor de la granița Mamaia-Năvodari. E drept că există și hetero care adoră bronzul la nudul gol dar cei mai mulți nudiștii se referă la ei ca fiind ele, „fetele vesele” adicătele. Gay-i sunt majoritari, single, grupuri sau cupluri, iar unele cupluri sunt exotic de intergeneraționale, genul 62/18. Cum e de așteptat conform pederastiei tinerii trebuie iubiți și educați (sic Rudolph) chiar și pe plajă. Iată câteva din „învățăturile” unui „daddy” către „son”-ul său:

„Ieși dracului din apă că se strică peștii de râs când îți văd râma!”

„Ia de aici, cumpără-ți o bere la cutie, să nu creadă lumea că umblu cu minore!”

„Nu mai mânca atâtea semințe și porumb că mă zgârie la pulă”

„Mai întoarce-te și cu pizda în sus, că te-ai ars pă sfâcuri.”

„Deseară te trântesc cu curu-n pulă de te caci sânge o lună!”

„Ai fost în boscheți să te piși cum sunt eu Sfânta Filofteia. Ia suflă încoa! Pfuai, duhnești a pulă!”

„Cine era ăla de a plecat când m-a văzut venind? Ce vânzător de nămol fă, zi drept, v-ați futut?”

Probabil că au fost mai multe, dar am avut apă în urechi și mi-au scăpat neauzite. Oricum…”True love has no age.” Posibil, chiar dacă are n-o mai recunoște ori o uită. Alzheimer face furori!

 

32 de gânduri despre „Învățăturile unui daddy către son-ul său

  1. Sper că glumești și că limbajul ăsta nu e specific gay-illor. Sunt nou ”în branșă” și deja m-am scârbit de ce am văzut/experimentat pe grindr, planeta albasră etc. Ce se întâmplă cu lumea ? Unde sunt tipii normali, civilizați, masculini ?
    Plaja aia chiar există ? Ai poze cu tipii de pe plajă ? Merită să mergi să te uiți la ei sau mai bine mergi la Mamaia să vezi pițipoancele ? Tu ce ai face/ai alege ?

    Apreciază

    • Limbajul există, dar bineînțeles este exagerat, teatral. Este un jargon propriu poponăresc. Bărbații? Stai ne gândim, tipii masculini sunt deja luați ori sparg semințe la colț cât se poate de macho. Trendul este oricum către bărbatul epilat și femeia cu junglă pe picioare. Dar nu dispera nu te agita, lumea e mare și chiar dacă homosexualii reprezintă 5-7% din populația adulta sexual, puntea e subțire și ușor de traversat.
      Acum despre plajă. Da există și e singura în afara de Vamă unde poți să faci plajă gol. Tipi frumoși există ca peste tot. Poze cu ei te rog să cauți pe saiturile menționate mai sus, că nu am veleități de paparazi nici de codoș. Eu deja am ales puiule, nu vezi de unde transmit reportajul?! Ne vedem la Eforie Nord!

      Apreciază

    • „Nou in bransa” ??!! Ha ! Ha ! Ha ! Ha ! Sorry, stiam eu ca intreaga lume e spalata total pe creieri de clisee, inclusiv si eu, de Pederanger nu mai zic, si chiar din pacate pana si tineretul relativ educat, floarea si viitorul tarii si chiar si al lumii globale corporatiste, dar chiar asa ?

      Sorry, nu am dorit sa ofensez pe nimeni, azi chiar sunt ff nervos si critic exagerat, nimic nu imi place. In plus, dupa ce am contemplat total intamplator, tot azi, ambele variante ale Convertirii apostolului Pavel pe drumul Damascului imaginate de Caravaggio, cred si eu ca nu m-ar satisface chiar orice clisee.

      Apreciază

      • Clișeul merită puțină atenție, Rudolph, nu crezi? Tu cum ai fi spus în loc de nou în branșă, novice, nou în partid? Stai că știu: aspirant!
        Nu e treaba mea să le bag cititorilor mințile în cap. Eu doar mă bucur când îi amuz sau pun pe gânduri măcar un minut. Ai uitat se pare unde trăim fiecare. Contextul e foarte important.

        Apreciază

      • Si care e contextul ? Ca suntem in loc public international pe blog pe Internet, ca la club. Care e contextul ? Ca doreste unul nou sa intre in vorba si ne bucuram ca apare unul nou asa ca vom cadea pe spate daca rosteste clisee corporatiste ca poate are job cu venituri stabile ? Asta e contextul ? Zau, mai bine il intrebam si ce ii place sa manance si mai ales daca stie sa gateasca si de mancare. Lasa ma-n pace cu contextul tau ca eu m-am saturat de contexte din astea.

        (Daniel S, nu te speria, ca nu te gonesc, ai voie nene sa te holbezi cat vrei unde vrei, plus sa zici si sa intrebi ce vrei ca esti in loc public, plus si eu pun intrebari desi nu mi-a raspuns niciodata nimeni ceva chiar 100 % satisfacator pe intelesul meu. Dar sa nu zici ca ai 17 ani si ca esti virgin si ca te-ai speriat de ce e pe GayRomeo ca asta ar fi prea de tot, adica totusi mai inteleg cum aveam eu 15 ani si cand am capatat prima oara acces la Internet in 1995, dar sa nu spui ca tu, tanar digital din minim clasa a 7a, intri tu prima oara pe Gay Planet si faci pe fecioara despletita, plus mai spui si ca-ti plac baietii macho, plus ca esti nou „in bransa” si ca vrei gentilomi, si asta in public, ca e prea de tot, adica ce naiba, daca esti chiar tu Meg Ryan in Kate si Leopold…plus si Pederanger cantandu-ti in struna ca si cum ar fi el Hugh Jackman sau macar tata lui Jackman, atunci eu precis nu am cum sa fiu decat Taylor Swift din Love Story…U belong with me, yuu, huuu….)

        Disclaimer: Daniel S, daca totusi prin absurd chiar ai 14 ani, ca totusi este si asta posibil, imi cer iertare si du-te nene acasa la bunica si mai citeste ca nu ai ce cauta nici la nudisti la Eforie Nord nici la pitipoance, asa de capul tau, chiar si insetat de cunoastere sa fii, daramite sa intri in vorba cu Pederanger care a zis de nu stiu cate ori ca nu-i plac juvenilii, si nici cu mine care ma declar total incompetent plus au confirmat in scris si Mihaela si Pederanger ca nu ma pricep la teme legate de virginitatea din cultura de lb romana.

        Apreciază

      • @Pederanger: sorry, stiu ca e blogul tau. Sorry, stiu ca am sarit peste cal. Sorry, sorry, sorry. Sorry fata de toate tampeniile pe care le-am scris si inca le voi mai scrie.

        Apreciat de 2 persoane

      • Imi place partea cu „inca le voi mai scrie”… 🙂 Adicatelea… tu ai vrea, dar totusi stii sigur ce-ti poate pielea. Asta e pocainta curata, onesta si lipsita de ipocrizie ce n-o intalnesti decat la copii.

        Apreciază

      • Aham… Ofelia, nu te du la manastire! 🙂 Nu de alta dar acolo o sa ti se ceara un raspuns cat se poate de serios la intrebarea „a fi sau a nu fi… gay”. 🙂 Cat despre Bietul Ioanide… nu cred ca se invartea el pe plaja din Eforie N si mergea si el ca omul care se respecta prin Canare, Grecia, Tenerife, Hawai, Dubai… ca sunt contracte bune si p’acolo in conformitate cu talentul si priceperea lui. Sau… poate tocmai d’aia e biet ca n-a ajuns? Hmmm… am mai citit acum ceva multa vreme un epitaf pe undeva prin V conform caruia acolo odihneste un tanar vlastar ce ar fi ajuns el mare daca i s-ar fi permis sa ajunga. Hmmm… o sa reflectez mai atent la afirmatia ta. Bag seama ca inca n-am analizat cum trebe problematica afirmatiilor tale. Traditionalistule! 🙂

        Apreciază

      • V de la Vendeta sau de la Vice? Compătimești cu hipsterii madam?. La mănăstire nu merg decât în vizită cu fetele mai religioase din fire. Nici la călugări nespălați la cur n-am aplecare nici la post și rugăciune.

        Apreciază

      • Am zis că le însoțesc pe fete la mănăstire dragă. De vizitat cu ele mă vizitez săptămânal. Deocamdată toate manifestă o îngrijorătoare sănătate mintală, așa ca fantezia asta cu prietenul imaginar numit Dumnezeu, le-o trec cu vederea.

        Apreciază

  2. Am verificat din curiozitate. Parthenofobia este teama numai fata de fete virgine, nu fata si de baieti virgini. Doresc sa repet inca o data ca, dupa parerea mea si probabil nu numai a mea, desi este posibil ca mai toata lumea sa fie asa cam bisexuala ca interese si orientari naturale sexuale postpubertare, chiar daca nu le place acest termen din urma deoarece nu mai este la moda, totusi vasta majoritate a baietilor NU sunt fete decat daca sunt transgenderi si se simt ei fete asa in sinea lor de cand sunt mici sau sufera de sindrom de insensivitate la androgeni, caz in care chiar si simt ca sunt fete si chiar si arata ca niste fete, uneori chiar de nivel top model. Interesele si orientarile sexuale strict legate de ce ochi ne plac si cu cine dorim sa fim asa mai intimi si sa ne pupam si sa ne gandilam si sa ne povestim si visele in caz ca suntem de genul acela mai timid carora ne place sa povestim ff mult despre noi insine si ce ne place noua numai unor persoane speciale in cerc ff restrans sau chiar numai in 2, si nu in scris sau declaratii in public, plus pe urma sa maisi pupam pe acela sau pe aceea care a avut rabdarea sa ne asculte in loc sa ne spuna sa-i lasam in pace, chestiile astea, nu reprezinta mai nimic asa de super-special decat niste chestii asa estetice de gen ca mie imi place jazz-ul si altcuiva
    rock-ul sau mie imi place designul de Belle Epoque mai mult decat altuia care-i place mai mult Rococo, zau, nu inteleg de unde atata inversunare pe ce ne place, mai ales acum cand totusi asa de putina lume e timida si maj mai si declaram in gura mare cati Like am dat ba lui Schubert ba lui Madonna. Plus de unde pana unde ca baietii nu au voie sa fie timizi sau invers si fetele mai altfel.

    Ma rog daca e vorba de a fi incompetitie unii cu altii, inteleg la un anumit nivel, mai ales pt tineret, ca trebuie sa fie asa o competitie, in special pt cei mai ambitiosi, de gen de ex cum ar fi probabil M Radulescu, care nu ar fi putut rezista atractiei ei super-intens heterosexuale fata de un barbat miliardar din Monaco, adica asa o atractie din asta super inflacarata incat orice i-ai zice, chiar si daca ii aratai o poza cu Fecioara Maria indurerata, sau ii faceai electrosocuri, sau incercai sa o convingi cu vreo morala religioasa, astea tot nu i-ar fi stat ei in cale ca sa se opreasca din aceasta extraordinara atractie pasionala super intens chiar macho heterosexuala…zau, mai heterosexual ca M Radulescu nici nu as putea sa-mi inchipui, mai tare ca imaginea lui John Wayne sau a lui Rhett Butler rapind-o pe Scarlett pe scari, asa e M Radulescu de heterosexuala, ba chiar mai rau, ca totusi dnii John Wayne sau Rhett Butler par
    uneori mai moderati, mai si zambesc ironic sau amuzat sau gales uneori, sau fac chiar si cu ochiul…zau, i-am vazut eu in filme. Dar daca e sa ma gandesc, eu sunt un om modest, un om comun, obisnuit, chiar si daca am ceva testosteron si resimt o oarecare inclinatie si tendinta sa ocrotesc persoanele mai slabe, care totusi la modul realist nu sunt asa de multe fata de mine personal, ca de ex ar fi poate asa cineva ca Pederanger, pe care il simt ca ii place mai mult romantismul si asta il face oarecum mai vulnerabil decat mine, in ochii mei si ai societatii mele mic burgheze, mie placandu-mi ceva mai mult realismul…insa in rest, nu sunt eu asa de super homosexual pe cat e M Radulescu de heterosexuala, as vrea eu sa fiu asa de super-homosexual…Ma mai gandeam ca totusi baietii sunt si educati sa fie mai bataiosi plus si testosteronul ii cam indeamna asa sa fie mai bataiosi, desi in mod realist majoritatea nu au nici o sansa fata de cineva asa de macho ca M Radulescu, dar tocmai si de aia multi barbati chiar o admira de ce super macho este dansa si chiar doresc sa o ia role model de heterosexualitate. Plus nu multi homosexuali ca mine suntem asa de super-inversunati ca sa devenim asa de intens homosexuali cam cat de intens de hetero-sexuala e M Radulescu, (deci pe acelasi model doar cu homo in loc de hetero), ca totusi de ex eu suport asa sa mai vad un san din cand in cand, chiar dezgolit, mai ales daca e al unei Madonne de Rafael sau chiar si al lui Marilyn Monroe in anumite poze, pe cand M Radulescu cred ca nu ar ezita sa scuipe pe un san si sa-l si taie daca ar fi la o adica, fie pe al altei femei, fie chiar si pe al ei propriu ca sa-l faca mai bombat si mai bataios…asa de heterosexuala este. Eu recunosc ca in acest sens nu cred ca sunt chiar asa de intens homosexual, plus recunosc ca imi place ff mult estetica pu..ii, mi-a placut de cand amvazut una asa mai de adult mai indeaproape pe la 13 ani, pe cand piz..a ma cam confuzeaza, chiar daca o respect, dupa cum ziceam, si chiar as suge pu…i adulte de cate ori as putea, doar ca nu prea am ocazia, si ma multumesc uneori sa mai ma uit asa in poze, pe Internet, sau daca sunt ff cuminte ma straduiesc sa imi mai creez o ocazie sa mai rog frumos si politicos pe cineva, chiar mai puternic decat mine, uneori chiar mai heterosexual, mai asa gen Tom Cruise sau chiar dl Clint Eastwood, de exemplu, sa mi-o arate, sau incerc sa ma descurc incat sa apuc pe unul asa mai „firav”/vulnerabil, bun de ocrotit, de ex un fan al romantismului mai gen Pederanger, de exemplu, sa ma lase sa o pup si sa o mangai si sa o sug pe-a lui, sau chiar sa mi-o si bage pe unde doreste, pt ca mie imi sunt simpatici si fanii romantismului, ba uneori, daca au o tinuta chiar placuta si sunt si ff talentati, chiar si fanii de SF, adica nu sunt eu chiar asa de capos si nici asa de super-puternic gen Schwarzenegger incat sa zic in continuu de ex ca inclinatie si preferinta, realism, realism, si nimic altceva, mai merge si o poezie asa din cand in cand…numai sa nu fie prea mult rococo in jur ca totusi mi se
    cam apleaca, insa asa o manea de suflet, de ce nu, oricum sunt afon muzical, asa ca muzica
    nu prea conteaza in cazul meu, la altii poate mai mult.

    Sorry de off topic, insa nu am putut rezista re lectia de gen/sex, etc,mai ales cu un termen nou pt public din lb greaca. Cuvantul parthenos, in lb greaca, intalnit si in numele Partenonului, cat si in termenul biologic de partenogeneza (reproducere asexuata), cat si in termenul ceva mai recent introdus (la un nivel oarecum speculativ desuet literar influentat romantic de secol 19, desi apare in literatura de specialitate academica in manualul totusi riguros al dlui Krafft-Ebbing), parthenofobie, se refera la fete ff tinere posibil virgine sau de fapt neinteresate sexual, nu neaparat asa virgina anatomic, se refera insa numai la fete, si apare si in literatura religioasa cu referire la Maria, mama lui Iisus, si apare si in numele templului dedicat zeitei Atena, o zeita al carei cult include faptul ca era considerata virgina plus rezistase cu succes unei incercari de viol a lui Hefaistos, a carui sperma a cazut pe pamant impregnand pe Gaia, de unde se va naste unul din primii regi legendari ai orasului antic Atena, Erichtonius, pe care zeita Atena l-a crescut cu mare grija, ca si cum ar fi fost propriul fiu. Atena era zeita intelepciunii, cu o posibila origine mitologica mai larg culturala (nu specific greaca antica, ci asa mai difuza) animala de pasare, bufnita, nascuta ea insasi adulta si imbracata deja in armura din capul lui Zeus, chiar din fruntea lui, (conceputa posibil sexuat, desi in anumite legende tot asexuat, dar in cele in care ea a fost conceputa sexuat, e vorba de prima casatorie a lui Zeus cu verisoara lui, titana Metis, cu atribute de intelepciune „sireata” sau chiar inventivitate creativa, din care fusese profetit ca se vor naste zei mai puternici decat Zeus sau cel putin posibil rivali cu el, si atunci Zeus a inghitit-o pe Metis, care era deja gravida cu Atena,
    si maitarziu l-a apucat o durere de cap, si Hefaistos i-a dat cu un ciocan in cap ca sa-l ajute in mod neurochirugical, si Atena s-a nascut iesind din fruntea lui Zeus, ca dintr-un ou crapat). Atena este virgina. Nu este neaparat protectoare a virginelor, insa fetele tinere erau indemnate sa respecte modestia si vitejia Atenei, plus chiar sa se lupte pt a-si apara virginitatea in caz ca venea cineva hodoronc tronc peste ele, ceea ce mie mi se pare destul de civilizat dar si natural ca doar fetele trebuie aparate. Nu e vorba de superstitii sau de chestii exagerate bombastic de-a lungul timpului referitor la virginitatea femeilor inainte de nunta, etc, e vorba de chestii care mie mi s epar normale, total omenesti si civilizate, imi pot inchipui ca toata lumea, orice primitivi salbateci isi apara fetele tinere din trib de naiba stie cine de dinafara. Ca pe urma se fac diverse chestii intre barbatii din tribul ala referitor la cine apuca fata cea mai misto, dar nu atat fata de ca e virgina dar fata de ca e cu adevarat dezirabila in momentul in care devine nubila, plus ca de fapt chiar si nubila devenind nu doresti sa decedeze prematur dupa vreo 2 nasteri sau chiar la prima, si o mai aperi asa sa mai creasca, daca ai fi seful acelui trib, aia e alta treaba. E o treaba interna de management de trib, fiecare cu legile lui, ca sefele si sefii lui, si ce legi pu ei acolo, fie in matriarht fie in patriarhat, si ce opinie au ei si cumau devenit ei sefi de trib si parlamentul tribului, etc. Naiba stie, eu personal nu am cunostinte asa de vaste despre legislatiile primitive, si nici nu am prejudecati referitor la virginitate, doar ca stiu ca e o chestie totusi sa fii penetrat asa prima oara,adica e totusi emotionant si ti-e si frica,mie mi-a fost frica, de exemplu, dar m-am pregatit, am studiat, am fost motivat si constiincios, chiar silitor as putea spune, si am ales pe unul si ala a fost OK si normal la cap si a iesit OK. Plus desigur ca aveam peste 17 ani si asta e fff super -important la baieti, cred ca si la fete, dar cu atat mai abitir la baieti, atat central la sistem nervos cat si periferic la anatomie. Si nu doresc sa fiu porc sau misogin, sau discriminator, dar asa cred eu, plus exista si studii recente referitor la baietii care incep activitati sexuale totale homosexuale sub 17 ani ca au risc mai crescut de depresie. Precis ca exista si milioane de studii despre virginitatea fetelor, insa nu am cautat eu. Sa caute pe cine intereseaza, ca doar eu nu sunt educator de educatie sexuala, (desi ma tot baraie la cap Pederanger in legatura cu asta, dar asa e el, mai avantat romantic).

    Pe mine personal nu ma intereseazaasa de tare in momentul de fata de fapt virginitatea baietilor, desi nu am fobie fata de baietii virgini, insa nu m-as apuca eu sa fiu educator la altii, pt ca nu sunt genul si nu ma intereseaza acel nivel de raspundere, plus ce sa ma intereseze un baiat virgin care de fapt nici nu e vulnerabil c ti se suie-n cap in momentul in care ti-ai asumat raspunderea lui de nu mai scapi de el, trebuie probabil sa-l tii si pe masa si pe casa si pana termina facultatea, zau, sa il mai si ajuti la lectii, ce, am innebunit, abia ma intrerin pe mine insumi, cat m-a interesat, d efapt, virginitatea mea personala si in ce conditii aveam d egand sa mi-o pierd, acele conditii fiind ca eu sa raman in control, s aam un grad de control a intregului proces, inclusiv in realtia respectiva, cat si in momentul activitatii sexuale, cat si dupa aia, referitor la cat sa dureze relatia respectiva, maxim 3 luni, cu luat ramas bun fara suparare din partea nimanui, fara nici o obligatie si nici o restanta. Ca doar nu aveam de gand sa devin nici seful nici sclavul nimanui, aveam d egand sa pot debuta asa cat de cat mai dezinvolt in relatiile sexuale generale, (pe care desigur la acea varsta mi le inchipuiam extrem d evariate si interesante si diverse, de parca urma sa ma duc la Disneyland, si ulterior mi-am dat seama ca nu e chiar asa de mirific, ba chiar la Disneyland e mai misto decat sa te chinui sa gasesti cu cine sa faci sex si sa mai suporti si ce vor sa-ti vanda altii sau ce vor sa negocieze cu tine cand tu de fapt doar vrei sa te fu…i si sa te relaxezi cu persoane cat de cat care sa se spele pe maini si sa nu-ti vomite sau mai rau, sa iti decedeze in casa din stop cardiac sau, mai rau, ca screening medical am invatat sa fac de la un doctor si de pe wikipedia, dar de ex sa te baraie la cap cu nu stiu ce carti iti recomanda sau ce idei si vise de afaceri au, etc, etc, etc, plus sa mai arate cat de cat si sexy…pai e un chin, si cu cat cresti in etate e un chin si mai mare, ca desigur ca atunci cand ai 20-22 de ani, intreaga lume iti este deschisa si toata lumea te flateaza ce bine ca stii mai multe limbi straine si iti ofera joburi de valet peste tot, etc, etc, chestii adica de gen mai secol 21, de cand nu mai sunt asa de multi sclavi in cadrul grupului de sub umbrela NATO, mai ales daca esti asa mai exotic din UE de sud-est, si trebuie sa iti castigi painea si de o chirie, toata lumeate iubeste de ce sprintar si harnic si talentat esti…si daca stii si sa gatesti, zau, chiar poti ajunge destul de rapid chiar si profesor universitar de management de turism corporatist, numai ca pe mine nu ma interesa mediul asta academic asa de mult…dar asta e si pt ca nu ma pricep sa gatesc si chiar sunt si tufa la muzica si materii umaniste, adica nu ma laud si nici nu sunt cinic,chiar am niste limitatii personale totusi de nu am ajuns eu prea departe in acest mediu academic universitar, si am ajuns in schimb sa tin conferinte despre heterosexualitatea lui M Radulescu si despre virginitate pe blogul lui Pederanger, care macar sper ca se va declara multumit de acest efort din partea mea, efectuat chiar si intr-o vineri seara…dar asa e cand te apropii de varsta mijlocie, esti mai cuminte vinerea, te apuci sa tii post, etc)

    Sper totodata ca si dl Sobolanescu, cel nou in bransa, se va declara satisfacut de limbajul elevat care se poate uneori regasi si in lb romana in cadrul oamenilor carora le place sa suga pu…i ba chiar sa si-o ia si in fund uneori, ma rog, daca se iveste asa ocazia, desigur, cu prudenta, screening adecvat, nu chiar total degeaba, in conditii adecvate de mediu si igienico-sanitare, cu atentie fata de poetentialii trecatori, mai ales tineretul in formare, etc., insa chestia de baza e aia, DE PLACERE, adica totusi NU din obligatie, si adesea nici macar din super-mare pasiune din aia de nivel extaz mistic exagerat, care pare a fi chiar mai des intalnit la super-heterosexualii macho, asa gen M Radulescu. Insa trebuiesa recunoastem ca a devenit un adevarat lux sa ne putem permite a nesatisface micile placeri, si chiar si este un lux, un lux burghez, si chiar trebuie sa muncim ca sa meritam si ca sa avem chiar ocazia sa ne satisfacem din cand in cand aceste mici placerii, care nu e obligatoriu sa fie intotdeauna sexuale, desigur mai ales dupa ce trecem de 30 de ani, dar e totusi OK si dupa 30 de ani, ba chiar si la 80, cred eu, daca are cineva chef si ocazia. De aceea este important sa sustinem si populatia heterosexuala care produce mai ieftin copii, din care o parte e posibil sa ne asigure si pensiile noastre deci si mentinerea oportunitatii de a face sex de placere si la 70 de ani, (nu numai homosexualii, dar si heterosexualii plus si vasta majoritate anonima bisexuala mic burgheza fani ai micilor placeri) deci trebuie sa respectam acest efort civic al societatii generale, si eu personal il respect.

    Apreciază

      • Hmmm…. chestia cu salvatul copilariei mi-a placut. Poate daca mai vorbesc cu voi, aflu si eu cum sta treaba cu copilaria ca eu nu prea m-am priceput niciodata la ea. Uneori am impresia ca m-am nascut batrana dar… cine mai stie? Oricum am observat ca pe mine inca de mica copiii nu ma bagau in seama. Doar imi furau jucariile si fugeau cu ele si mi le stricau. 🙂 Apropos, am terminat de ceva vreme niste cursuri unde am invatat cateva chestii nostime: sa fiu smerita, sa intorc obrazul, sa ajut, sa mor demn… da’ dupa toate invatamintele astea adanci am ramas totusi cu o mare nedumerire: Cum se starpesc baobabii de mici? Asta inca nu m-a invatat nimeni. Poate ma ajutati voi sa aflu. Se poate? 🙂

        Apreciază

      • De ce sa doreasca cineva sa „starpeasca un baobab de mic” ? E vorba de crescut bonzai sau de eradicarea baobabilor ? Ca daca era despre bonzai nu stiu daca cuvantul a starpi era cel mai adecvat, ca totusi un bonzai nu are aceeasi functie cu o femeie chineza, de ex, careia in trecut i se legau picioarele, o chestie care e posibil sa fie vazuta oarecum ca o posibila starpire sau eradicare de avant.

        Apreciază

      • Daca ai fi ascultat povestea asta care ma preocupa pe mine inca de mica, ai fi vazut ca era acolo un blondin picat din cer de pe o planeta mititica care se indragostise de o floare. Printre multe altele el remarcase ca exista doua soiuri de seminte: bune si rele. Cele rele erau periculoase fiindca daca ar fi crescut mari ar fi distrus planeta, asa ca el spune ca aceste seminte de baobab trebuie starpite. Revenind la actualitatea zilelor noastre, intreb si eu ca pentru mine: Cum te poti apara de soiuri d’astea rele care gasesc o placere doar in a distruge ceea ce e bun din dorinta de a domina planeta? Si de ce nu vrea nimeni sa ma invete si pe mine cum sta treaba cu starpitul? 🙂
        P.S. Calaretule, unde il gasesc pe arici? Si … daca face plici, descanta si de deochi? 🙂

        Apreciază

      • Pai daca era vorba de Micul Print, (de care acum mi-am amintit insa la care mie nu-mi trecuse prin minte prima oara pt ca nu ma gandesc la el asa de des deoarece nu am de ce, in acea poveste eu identificandu-ma cel mai mult cu acarul plus ca job 2 de hobby cu lampagiul), cred ca pt a invata ceva trebuie sa-ti gasesti o vulpe care sa fie motivata sa te lase sa o imblanzesti ca
        sa devina prietena ta, (sau un vulpoi, ca
        tot aia e)…cred ca din toata povestea
        aia vulpea pare cea mai utila si mai clar functionala ca mentor/pedagog/supervisor fata de Micul Print, celelalte
        personaje fiind folosite de el mai mult
        ca obiecte de tip material autodidactic,
        cam asa mi-am creat eu impresia desi e
        posibil sa nu am dreptate, (insa nu zic
        ca e vina lor sau a lui, ca el pare a fi
        chiar sarguincios sa afle diverse, adica
        ii intreaba pe toti si pare a cauta conexiune umana cu toti insa fie ca ei nu sunt chiar oameni, si nu se preteaza, fie ca nu se pricep sau nu sunt motivati de angajament uman cu el…cu exceptia parca initiala a trandafirului pe care de fapt chiar si Micul Print initial chiar el am impresia neglijeaza oarecum
        calitatea lui umana vazandu-l ca obiect ideal, insa cu ajutorul vulpii plus cu ajutorul corectiv educativ al celorlalte personaje (nu mereu intentionat insa preluat totusi de Micul Print, care e capabil de a fi modelat, fiind in
        formare), in final Micul Print isi da
        seama ca roza lui ideala e un trandafir
        uman comun, plus isi da seama ca oamenii nu sunt obiecte adica in final nu mai e copil ci om adult ideal chiar el (ma rog cam izolat acolo plus pe cale de a deceda, insa asta e situatia cu oamenii astia asa de ideali, restul daca dorim sa supravietuim devenim acari, lampasi, etc, trandafirii devin politicieni sau artisti VIP, cativa mai curajosi asa gen pionieri ca Pinocchio devin piloti care la randul lor se vor chinui sa educe pe altii fara insa a intra in complicatiile functiei de mentor, etc). Insa vulpi/vulpoi sunt din ce in ce mai rari in zilele noastre si nu sunt peste tot, plus efectiv lumea nu mai are asa nevoie sau obisnuinta cu ei si functia lor de cand cu dezvoltarea disciplinelor si joburilor manageriale, (un soi de vulpi impaiate de fapt, sau blani de vulpe, dar nu vulpi intregi), insa mai exista, am vazut chiar eu unul sau doi reali in viata, chiar si in Romania

        Apreciază

      • Ma rog imi dau seama ca eu am mai curand o perspectiva de resurse umane de oameni la lucru mai degraba decat o perspectiva sociala de oameni in vacanta, dar nu ma pricep asa de bine la relatiile astea de timp liber, si de aia prefer sa fiu preocupat de alea din orele de serviciu. Pe de alta parte, dintr-o perspectiva manageriala, (pe care imi permit sa o adopt nu ca mi-ar place acel fel de job insa pt ca intreg mediul meu e plin de manageri plus cand eram mic chiar am vanat o blana de vulpe a lui bunica pe sub pat, deci macar cu perspectiva asta am familiaritate), chiar si formarea relatiilor de timp liber asa ca proiect poate fi abordat ca un proiect de serviciu, adica cu seriozitate si sarguinta, nu lasat asa la voia intamplarii….desigur in teorie, ca in practica eu personal de ex nu am
        niciodata nici timp nici chef nici macar
        de networking minim obligatoriu de
        serviciu, daramite sa mai depun acel fel
        de efort pt relatiile de timp liber, zau, dar nu ma laud, stiu ca gresesc, insa nu ma simt prea motivat sa-mi schimb macazul, nici pe al altora daca sunt in timpul liber.

        Apreciază

      • Deci tu esti de parere ca baobabii trebuie imblanziti si nu starpiti. Hmmm… Da’ tu crezi ca aia vor sa fie imblanziti? Adicatelea… stai tu la o distanta rezonabila si incerci sa te apropii cu rabdare in fiecare zi dar daca maraie in continuare cu mult mai tare decat inainte? Atunci cine tine de ei sa ii dragalesti tu? Si apoi mai e o problema de management, daca trebuie musai sa ii parasesti in lumea aia salbatica, la ce bun sa ii mai imblanzesti? Uite, ma gandesc spre exemplu la trandafirul ala cu 3 tepi de care blondul a avut grija o vreme si apoi a plecat. Daca a supravietuit si s-a salbaticit, la ce bun ca blondul sa se intoarca la el ca deja stie sa se descurce si singur. Daca insa mecanismele lui naturale de aparare au fost slabite insa mult prea mult incat n-a supravietuit, apoi nu e o adevarata drama sa te intorci intr-o zi si sa vezi cum munca ta nu doar s-a dus pe apa sambetei, dar a facut si mai mult rau decat bine? Adica nu stiu, da’ eu cred ca daca salvezi viata cuiva esti cumva responsabil pentru ea si m-as simti cumva vinovata daca i s-ar intampla ceva rau dupa. In fine… cre’ca totusi ai putina dreptate in ceea ce spui. Stiu eu o vulpe batrana d’asta care nu stiu daca se vrea imblanzita, da’ in prezenta mea se imblanzeste ea asa cumva suficient cat sa nu muste desi inca mai maraie infiorator. Cred ca daca as fi mai atenta la ea, ar putea fi o vulpe suficient de buna cu mine cat sa starpeasca ea baobabii de dragul meu sau macar sa tina de ei pana ii imblanzesc eu. E de la sine inteles ca n-as avea de ce sa parasesc o astfel de vulpe fidela indiferent de problemele manageriale din jur. Ba chiar sunt convinsa ca am face o echipa buna impreuna. Da’ dupa ce starpim toti baobabii astia, cre’ca o sa ma mance si pe mine de plictiseala daca nu cumva descopar in mine niscaiva apucaturi de beduin si plec cu vulpea in pustiu. 🙂 Nah… sa mai zici ca vulpile astea abia asteapta sa fie imblanzite.

        Apreciază

  3. Ce de comentarii a atras acest articol ! Cred ca Sobolanescu a fost catalizatorul atunci cand s-a prezentat asa de atragator, ca „nou in bransa”…zau, daca nu e asa prin mai toate cluburile gay, cum apare unul nou, cum sare toata lumea la atentie, isi aranjeaza cravata, (sau lantul de la gat), se verifica la freza, isi indreapta batista sau portofelul catre buzunarul potrivit, doreste sa se faca remarcat, unii sunt initial asa mai superficial zeflemitori poate, altii se fac ca nu-l baga in
    seama, altii se apleaca mai tare asupra berii din fata lor sau conversatiei de interes anterior presant…el tresare, nu prea stie ce sa creada (sau stie insa se preteaza)…zau, eu ti-am zis, mai Sobolanescu sa nu te sperii, ba chiar te-am invitat sa mai ramai sa te holbezi…unde te-ai dus dulce minune ?

    Apreciază

    • Comportamentele descrise de tine nu prea cadreaza nici cu atitudinea „n-am chef de conserve” nici cu „fresh meat”. Seamana mai degraba cu atitudinea „new entry” la multinationale. Dulcea minune cred ca s-a retras inainte sa intre, hi hi hi!

      Apreciază

Lasă un comentariu