40 de gânduri despre „Contrazis

      • Mie mi-a placut mai mult inimioara lui Baczo decat poza din articolul respectiv ! Zau, nu asta e idealul meu de varsta pensionara, sa stau pe jos pe trepte in strada, de gat cu cineva senil, plus contrazicandu-ma cu el, plus, mai rau, incaltati cu pantofi sport fara sosete !

        Apreciază

      • Cat despre contrazisul ala educativ care lumineaza mintea, cf Mihaela…zau, am parte destula la serviciu de asa ceva, plus de comentarii pe Facebook si bloguri, nu as mai suporta si acasa plus cu persoana presupus draga…cand ma gandesc la contrazisul de timp liber cu o persoana iubita eu personal parca imi doresc så am si eu oportunitatea sa ma contrazic macar asa de cateva ori pe an, serios, suparat, nu educativ !

        Apreciază

      • Bafta la necontrazis, Rudolph… cu cineva mai putin senil… 🙂 Mie imi placea candva sa ma contrazic pe interviurile cu Tutea si Cioran, pe pasajele din Fiinta si timp traduse din germana, pe diverse aspecte deloc „suparate” da’… din nefericire nu mai am cu cine. Asa ca nu o fi imaginea ta preferata, da’ mie termenul „contrazis” imi aminteste de intamplari frumoase din viata mea. 🙂

        Apreciază

  1. Contrazisul daca nu e agresiv da o anumita dinamica (mobilizeaza), aduce o noua perspectiva creand o viziune mai ampla, ajuta la cunoasterea celuilalt imbunatatind relatia si aducand cu sine sentimentul de valoare personala, pune mintea la contributie si nu in ultimul rand scoate omul din niste automatisme sociale impuse si il invata sa fie spontan, creativ si sincer. Poate d’aia aia s-au tot contrazis fericiti pana li s-a terminat ata. 🙂 Mie una imi plac oamenii care indraznesc si ma pot contrazice constructiv si nonagresiv. In definitiv suntem entitati atat de diferite incat fiecare are dreptul sa simta altfel, sa gandeasca altfel, sa fie altfel… Altfel trebuie sa fie tare plictisitor daca nu ridicol ca toata lumea sa fie uniforma, plata si in acord cu toate.

    Apreciază

      • Si… „A face dragoste” inseamna ceva mai mult decat sex, astia micii sunt prea mici sa se apuce de treaba de la varsta asta, in plus nu scrie nimic de masuri contraceptive, nici despre responsabilitatea de a avea un copil nedorit la o varsta asa frageda si… mi se parea pertinent sa concluzioneze ceva de genul: „cand parintii inchid usa si se aud zgomote ciudate din camera lor e semn ca se bucura de o placere tot ata de mare pe cat e si a voastra cand papati o ciocolata. Asa ca e bine sa ii lasati pe ei cu placerile lor si voi sa va bucurati de ciocolata voastra pana o sa ajungeti la varsta la care va puteti bucura si voi de placerile lor. Da’ nu va grabiti ca timpul nu se intoarce inapoi. ” 🙂

        Apreciază

      • Uneori ma întreb la modul cel mai serios dacă oamenii chiar își cred progeniturile retardate mintal ori au impresia că dacă ei acasă se tem să discute despre sex, copii nu au de unde să afle.
        Educația sexuală la școală fix asta face, abordează o problemă pe care unii părinții nu o administrează la timp sau chiar deloc.
        Mai mult, educația sexuală nu înseamnă destrămat vise ci îndepărtat coșmaruri. Cât despre definiția dragostei, mai e timp. Măcar atlasul ăla despre corpul uman încearcă. Ce vezi tu acolo este nici măcar o jumate de pagină. De unde știi că nu sunt explicate și metodele contraceptive ori altceva?
        Nu educația distruge copilăria ci bigoții cu sperietoarea păcatului, iar ei or sa fie oricum mereu oripilați de sex indiferent cum ar fi el prezentat, inclusiv adulților.

        Apreciază

      • „Despre definitia dragostei mai tarziu”?! Hmmm… ai si tu ceva gaze la mansarda. Dragostea nu e o definitie ci un sentiment…. unul care e atat de frumos trait la varsta aia de care vorbesti tu. Sa vezi cat de timizi sunt pana se iau de mana, pana indraznesc sa isi spuna ca se plac, ca ar dori sa o ajute sa care ghiozdanul sau sa imprumute cartea lui… e atata candoare in primul sarut si atatea vise frumoase si… tu imi spui ca micutii aia ar trebui sa invete ce e dragostea mai tarziu dupa ce eventual s-au saturat de sex. 🙂 Eu zic ca aceste ore de educatie sexuala sunt putin aduse cu japca in viata micutilor. Nu toti se dezvolta in acelasi timp si nu toti au curiozitati sexuale la aceeasi varsta. Normal ar fi sa li se tina parintilor niste ore de educatie vis-a-vis de ce ar trebui sa li se raspunda copiilor cand sunt curiosi sa afle despre sexualitate si totodata sa existe cabinete de consiliere psihologica in scoli care sa acopere anumite deficiente de comunicare ale parintilor cu copilul si unde acesta sa poata fi indrumat la nevoie. Uite, cunosc o fetita care atunci cand i-a venit menstra era tare furioasa fiindca e fata. Fiindca baietii n-au si considera ca daca ei n-au, sunt privilegiati de natura si ca nu trebuie sa se rusineze. I-am explicat ca si baietii traiesc momente care li se par penibile cand se mai trezesc din cate un vis cu lenjeria uda dar ca sunt momente firesti varstei si e semn ca incep sa se maturizeze. A devenit extrem de curioasa cum adica se uda si am discutat cu ea despre diverse si cum se fac copiii, mentionand totodata ca va trebui sa mai astepte pana la un astfel de eveniment fiindca un copil inseamna si responsabilitati iar ea nu are casa ei unde sa il creasca, nu are loc de munca de unde sa ia bani sa ii dea sa pape, sa il imbrace si sa aiba grija de el. Asa ca fata s-a linistit si s-a pus cu burta pe carte sa poata face rost de casa si loc de munca sa aiba unde sa isi faca si creasca copilul. 🙂 Nah nu zic ca e cea mai buna explicatie pentru un copil, da’ macar a reusit sa se accepte pe sine si sa-si lamureasca niste nedumeriri. Altfel ar fi trait ca altele cu impresia ca prezervativele sunt piese de televizor pana pe la vreo 18 ani cand vazand piese de televizor de vanzare la butic si intreband in gura mare ce cauta alea acolo, ar fi descoperit si explicatia stiintifica a contraceptiei. Si nici asta nu pot spune ca a fost o lectie chiar asa de rea precum ti-ar parea tie. 🙂

        Apreciază

      • Ai uitat o virgula dupa „femeie” si nici macar nu mi-am precizat apartenenta sexuala, nici varsta si… nici alte informatii despre cat is eu de femeie sau nu, nu cred ca ai. Da’ nu inteleg despre ce posibile frustrari ale mele vorbesti tu si nici de ce crezi ca ti le-as pune tie in carca. Oricum povestile relatate, desi sunt reale, pentru mine nu sunt frustrari ci doar amintiri care ma fac sa zambesc. Cat despre faptul ca am citat din comentariul tau si am dat un raspuns…. nu consider ca ti-am pus nimic in carca. Asa ca mai usor cu enervarea si mai atent la ceea ce spui. Iar eu chiar imi asum responsabilitatea pentru ceea ce spun asa ca nu vad de ce ti-as da tie socoteala de ceea ce spun. 🙂

        Apreciază

      • Am corectat gramatica minor defectă. La tine nu am ce preciza, corecta, ori pretinde. Clar că ce scrii și ce spui diferă, minim în capul tău. Mersi pentru rezultat, că de intenții mi-e frică!

        Apreciază

      • Tanti Mi’aiela.
        Mătăluţă venişi acilişea să te dai matroană sau să dai lecţii de grădinărit grădinarului? Ca să ştim şi noi la ce film ne uităm când tocăm seminţe şi ucidem nişte popcoarne americane printre dinţii de bazukă.
        Mnoah, primu’ lucru pe care-l văzui io acilişea, e că matale nici nu intraşi bine pe uşa blogului rangerului că-l acuzaşi că are gaze la mansardă. Ce fu asta, cocoană? Adică pe matale, dacă-ţi intră careva în casă şi-ţi zice că ai băşini în cap, te amuză sau te înfioară de plăcere? Că nu mă dumiresc, decât dacă dai dovadă de ‘fro pedanterie maximă de care suferă mai toate coconiţele pe care nu le mai gâdilă la pizdâgău decât vreun arc sărit de la canapeaua în care-şi adună mucii în batistă, privind vreun don Leoncio obosit la telenovelă.
        Barem istoriuca prin care ai învăţat-o matale pe fetiţa dumitale retardă că e bine să munceşti fiindcă rostul femeii e doar să procreeze şi să aibă grijă de copchil fiindcă penisul e barză iar muia e câh (sorry ma’am, aşa se pricepu din partea asta) mă emoţionă până mă simţii udă la pantalonaşi, dar nu de ciclu ci de spermă. Taman precum băieţelu’ din povestea mătăluţă care s-a udat noaptea. Vezi de treabă tanti, băiatu’ cela nu s-a udat fiindcă i s-au rupt celulele ci fiindcă visa cum sugea sfârcurile profei de fizică.
        D-aţi zic sincer că eşti mortală când încerci să convingi privitorii dar mai ales pe ‘mneata însăţi că povestea tembelă şi idioată de-a dreptul a reuşit să redea pe de-a întregul încrederea în micuţa retardă. Mă întreb cum naiba s-au descurcat celelalte femei de pe faţa pământului care nu au avut norocul unei astfel de istorisiri. Probabil că au aflat rece şi dur că organismul a început să producă ovule şi ruperea lor periodică duce la menstruaţie. Îţi zic eu, unele au plâns poate, altele şi-au întrebat prietenele sau mamele, iar altele, de regulă cele mai informate, ştiau deja ce-i aia menstruaţie şi au aflat şi care este perioada propice când să se fută din plăcere şi să nu rămână borţoase ca mai apoi să dea naştere vreunui retardat căruia să-i explice mai târziu povestea cu barza sau albinele sau ce vrei matale.
        Dap, trist dar adevărat.
        Când vrei să te pregăteşti de viaţă, citeşti tanti din cărţi, nu din băşini. Şi da, dragostea este un sentiment. Dar ar fi bine să vină atunci când suntem cu mintea pe umeri şi când ştim să facem diferenţa dintre o pulă şi un baton de ciocolată. Nu de alta, dar tocmai fiindcă viaţa este atât de complexă încât i se rupe de poveştile cu gărgăuni şi te trânteşte cu băsău’ de pământ de habar nu ai pe unde ţi-a intrat pula în cur.
        Cât despre apartenenţa dumitale sexuală e simplu de ghicit. N-ai nicio apartenenţă. Eşti pur şi simplu nefutută.

        Apreciază

  2. Madam biciclisto, merci de compliment da’ cat sunt eu de nefututa, in egala masura esti tu de agresiva si vulgara si intruziunea ta in discutie e precum musca in oala. 1.Fiindca nu cred ca Pederanger e atat de idiot cat sa aiba nevoie de un avocat… mai cu seama de unul ca tine. Poate doar daca vrea sa se discrediteze. 2. Fiindca e treaba mea ce imi permit sa ii spun gazdei si de ce. 3. Fiindca orice om matur isi doreste prieteni sinceri care sa il corecteze cand greseste ramanand totusi de partea lui si nu lingai in cur care sa ii tina isonul in toate prostiile din dorinta de a iesi ei in evidenta, iar Pederanger nu mi se pare nici atat de neajutorat, nici atat de frustrat, nici chiar orb cat sa inteleaga niste lucruri si sa le poata duce. 🙂 Asa ca… las-o balta… Cat despre retarzi… sa ne fie cu iertare dar tu te comporti ca si cum ai fi…

    Apreciază

    • Hai mă tanti că mă râsei şi io un pic de ifosele lu’ matale. Pardon madam de mezamplas, da’ mă jurui că io când văz aşa pedanterie ca la matale, mă simt atât de încurcată de mirosul de băşini care pluteşte în aer că-mi vine urgent, precum Goe, semnalu’ de alarmă. Doar, doar s-o opri trenul ăsta plin de lăudăroşenii care te purtă până-n valea autosuficienţei. Căci tanti Mi’aiela, matale eşti o oază (vezi că fusei cu bun simţ şi nu zisei găoază) de cunoaştere. Şi da, închipuieşte-ţi că prin interneţii ăştia, ai voie să fii şi vulgar dar mai ales… ăăă…. cum ziseşi? Comisei intruziune? Lol! Adică venii fără drept? Păi pardonemoa, fă tanti. Nu ştiam că tai bilete la intrare. Numai dacă-mi garanteză că dacă io-s musca, matale ești oala.
      Haolio, începuși pe puncte? La punctul 2 se înțelege că mata cucoană ai niște drepturi pe care alții nu le au. Bun aşa. Le-ai câştigat la belciuge?
      Da să vezi chestie, mătăluţă încurci puternic niscaiva noţiuni. Nu ştiu cum e linsul în cur că nu am făcut-o, mie îmi place doar muia. Dar dacă matale ştii cum este, suntem bucuroşi dacă ai putea şi să ne desenezi. Bag seamă că mă acuzi de vulgaritate, dar nu te sfieşti să-ţi ridici poalele în cap ca la uşa cortului, uitând şi de Ţuţea şi de Cioran şi de toate citatele traduse din germană. Nu poţi să ştii cât de retardă sunt, deocamdată eu m-am prins pe care buton să apăs ca să văz în care parte sunt diacriticele, măi pedanto care eşti tu.

      Apreciază

      • Biciclisto, cauta in dictionar si o sa gasesti cuvantul care ti se pare tie ca e poala ridicata in cap. Cat despre ce mai indrugi tu p’acolo…. nu vad de ce as sta de vorba cu tine ca oricum te proiectezi in tot ce spun eu. Si nu ma laud ci imi cunosc si calitatile si defectele si nu vad de ce m-as feri sa ma arat asa cum sunt pentru a menaja retarzii. Nu imi sta in fire sa fiu ipocrita…. nici cu mine, nici cu altii. Asa ca poti comenta orice ca nu am sa-ti mai raspund fiindca n-am cui. 🙂

        Apreciază

      • LOL, dar până acu’ ce făcuşi tanti? Şezuşi cu deş’tele legate? ‘Aide mă tanti mă, zău aşa. Păi mie îmi plăcu că te stârnii, că simţii pân-acilea cum fierbe sânjele în matale şi începe să te desghioce.
        Cum adică nu-ţi ridicaşi poalele în cap? Adică ăsta e limbajul mătăluţă de zi cu zi? Aferim, bre! Păi de ce nu zişeşi aşa, fă ţato! Bre, vorbim aceeaşi limbă, de macadam. Suntem ca două surate, hai că-ţi place. Ştiu că-ţi place! 🙂
        Tanti, nu-ţi ştiu defectele, jur. Ne arătaşi doar calităţile Dar sper că nu-s doar astea. Musai să mai ai în tolbă sau dosite în vreun colţ de subsoară ceva. Când dai din aripă, să le simţăsc până acilea, în curtea lui nea Iancu.
        Acuşa, te las o ţâră că vreau să mă frec un pic de noapte bună. Da’ ne mai vedem noi p-acilea că de mult n-am mai dat raită pe la Pederanger şi mi-era dor de snoavele sale. Dacă te mai văz p-aci, poate o punem iar de-o rivoluţiune.

        Apreciază

      • N-ai cum sa ma starnesti pe mine cu adevarat. Da’ crezi ce vrei. Asa ca… Drum bun! Iar revolutiunile fara praf de pusca, n-au niciun haz. Si cica e scos din uz ca intoxica mediul. Amu sunt la moda gazele. Pe unde te invarti numai flatulente. 🙂

        Apreciază

      • Rudolph are dreptate (iar), pedant este el, Mihaela este ordonată, atât de ordonată ca tot ce mișcă pe lângă ea, e vânat drept greșeală.
        No, acum la începutul discuției părea mai relaxată, ori poate mi s-a părut mie… Că dacă Mihaela s-a apucat să vâneze virgule, Diacritica ce o să mai facă, școala de balet pe gheață?! 😛

        Apreciază

      • Va rog, Mita, pedant sunt eu, nu Mihaela. Comentariile Mihaelei trebuie totusi cititite/intelese in context. Numai rare persoane comenteaza asa autosuficient si didactic in diverse panseuri mai larg aplicabile. Pana si eu, care chiar ma straduiesc sa fiu cat mai riguros plus larg prolix atunci cand comentez off topic, abia reusesc de cateva ori, de cele mai multe ori insa, dupa cum zicea si Pederanger, tind sa creez confuzie si ceata. Disclaimer: nu ca o apar in mod special pe Mihaela, insa m-a surprins ca tocmai textele ei au fost alese ca exemplu de pedantism, cand pe ale mele nu le baga nimeni in seama !

        Apreciat de 2 persoane

      • Rudolph, este doar părerea ta că textele tale nu sunt băgate în seamă de nimeni. Eu cred că lui Pederanger îi place să te tachineze dacă-ţi spune că creezi confuzie şi ceaţă. Adevărul este că tu ai unicul talent de a sări cu uşurinţă de la o idee la alta, fără însă a rupe şirul povestirii. Iar chestia asta face ca atenţia cititorului să fie mărită în mod expres, altfel decât atenţia acordată altor comentarii. Tocmai de aceea cred că eşti mai degrabă tachinat decât admonestat.
        Aş putea afirma că eşti pedant, sigur, dar crede-mă, în cazul tău afirmaţia nu ar avea notă peiorativă. Tu eşti genul de comentator care nu stârneşte nevoia celorlalţi de a te călca pe coadă. Nici nevoia şi nici distracţia. Adică cel puţin eu, în toate postările unde te-am văzut comentând, fie pe blogurile altora, la tine sau pe fb nu am văzut niciodată să fii băgat în vreo polemică. Cred că din două comentarii, ai reuşi să-i zăpăceşti pe toţi, să nu mai înţeleagă de la ce au plecat sau unde au ajuns. Dezordinea aparentă (şi spun doar aparentă) a ideilor din comentariile tale nu poate păcăli o vulpe ca mine. Poate că în ochii multora ai putea părea fragil, nu şi într-ai mei.

        Apreciază

  3. Totusi, on topic, zau, ce rost are sa ne contrazicem (fie educativ, fie suparat) in legatura cu un text de educatie sexuala care nici macar nu a fost propus pt curricula scolara ? Decat asa ca sa zicem poate, uite de ce texte de calitate cu mediocra are parte tineretul cititor amator care nu are texte mai bune la scoala plus nu stie nici pe ce siteuri educative mai calitative sa dea click, ca de ex nu stiu daca de ex siteul Min Sanatatii are linkuri adecvate…adica de ce sa ma bazez eu numai pe NGO-uri cand e vorba de a educa sexual orfanii…e ok, desigur, sa participe si ele, insa totusi trebuie niste standarde minime de acreditare guvernamentala a ce naiba brosura de informare and publica cine naiba stie care NGO despre corpul si viata unui orfan de cetatenie romana. Ca daca se vede cat elucubreaza unele cu cainii de zeci de ani, zau, nu toate NGO-urile sunt super reputabile. Educatia adecvata trebuie sa ajute orfanul sa distinga de la cine cerseste ciocolata sau informatii gratis. Propun alcatuirea unei comisii interdisciplinare de stabilire a lot unor minime sandarde de rigurozitate (plus eventual calitate literar-estetica de text si imagini) desigur mereu imbunatatibile, pt Educatie Sexuala adecvata minim calitativa pt orfanul national. Ma ofer sa contribui economic eu cu sfaturi gratis. Draga Pederanger, te rog sa iesi in strada pana la Ciolos la poarta si sa-i transmiti oferta mea. Te rog sa-mi aduci suvenir si un calup de urda in the caz ca te intalnesti cu un cioban pe drumul tau catre Inalta Poarta. Disclaimer: e vina lui Pederanger ca a reusit sa ma tenteze sa ma exprim politic, insa doresc sa precizez and ca pt mine nu are importanta cu in cine voteaza orfanul.

    Apreciază

    • Sorry de typo de spell check care e zapacit de cate limbi se chinuie sa imi corecteze, dar nici eu nu am avut grija sa-l educ sa se schimbe automat. Si asta e vina mea.

      Apreciază

    • Cred că nu ar fi interesat pe absolut nimeni dacă nu ar fi apărut o ştire care mai apoi a devenit virală şi în care s-au declarat cu toţii îngrijoraţi că e vorba de un manual pentru clasa a IV a.
      Treaba este că lumea simte nevoia să-şi dea cu părerea despre absolut orice. Şi nu s-au oprit nici după ce li s-a demonstrat clar că nu e vorba de un manual. Dar fiindcă nu mai puteau să se lamenteze pe marginea cărămidei din piept cu ia uite ce nenorociri în învaţă pe copii noştri, au început cu subiectul aşa ceva? vai ce fel stupid de a face educaţie sexuală.
      Chestia e că, indiferent cum ai încerca să faci educaţie sexuală tot ar părea stupid. Când vine vorba de acest subiect, copii au tendinţa de a râde. Plus de asta, chiar dacă nu vor să arate, ei sunt foarte interesaţi de subiect, cum e şi firesc de altfel, şi chiar dacă râd sau îşi dau coate, sunt deja informaţi cu mult timp înainte ca tu, maturul să deschizi acest subiect cu ei.
      Îmi aduc aminte că pe vremea mea, când eram în clasa a VII a, dacă nu mă înşel, printre ultimele lecţii era şi cea despre aparatul reproducător. Acelea erau cele mai răsfoite pagini încă de când începea anul de şcoală. Plus de asta, cred că nu a existat niciun copil din generaţia mea care să nu fi citit paginile violului din Răscoala şi cred că foarte mulţi au citit VIta Sexualis de pe când începuseră deja să buchisească bine de tot literele. Şi asta era pe vremea când nu existau atâtea surse rapide de informare ca acum.
      Aşa că mie, pudibonderia majorităţii care şi-a exprimat aşa zisa grijă faţă de plozii ei, mi s-a părut total prostească. Adică na, mai crede vreunul că un copil, fie el şi de clasa a IV a, nu ştie exact cum vin copii pe lume? Şi asta când orice ţânc poate avea acces la internet şi la siteurile de pornache? Copii din ziua de azi au deja din clasa I telefoane smart cu ei. Oare chiar există părinţi atât de tembeli încât să-şi închipuie că plozii lor nevinovaţi nu se strâng în pauze să se uite împreună la vreun filmuleţ din ăsta? Să fim serioşi!
      Personal, lecţia mult discutată din enciclopedia cu pricina mi s-a părut chiar delicată în abordare. Dar desigur, există foarte mulţi părinţi care se dau oripilaţi. Ăia ori îşi freacă genunchii în jurul bisericilor ori nu se mai fut acasă. Sau sunt doar proşti. Ceea ce nu este exclus.

      Apreciază

Lasă un comentariu