Un milion de mămici refuză să le mai cumpere supă Chambell’s la cutie copiilor, pentru că are o reclamă cu o familie formată dintr-un tătic și… încă un tătic. Tipul ăsta de boicot-uri anti-gay, organizate de grupurile de extremă-dreapta sau religioase, a vădit recent tot mai dese eșecuri. Companiilor li se rupe în două de frica boicot-urilor făcute de mămicuțe isterico-cretine.
Oamenii ăștia patetici se iau prea tare în serios și cred că dacă pun o etichetă pompoasă de genul „Glorificarea Căsătoriei Nenaturale” unei reclame, globul o să înceteze să se mai învârtă de scârbă.
Vești proaste proastelor: nici căsnicia heterosexuală nu-i chiar naturală dacă vă uitați la lumea animală și nici hrănirea puilor de om cu conserve!
foto: joemygod
Eu am papat si supa crema in plic. Ti se pare ca as avea apucaturi d’astea?!
ApreciazăApreciază
Nu mi se se pare că ai avea nimic gay Mihaelo. Dar și eu am mâncat supă la plic. Oare ce o dovedi?! Mai nimic. 😛
ApreciazăApreciază
Asta dovedeste ca amandoi suntem paraleli cu gatitul si ne trebuie un bucatar sau o bucatareasa. Si… daca nu ne intelegem asupra sexului, putem sa dam cu banul. :))
ApreciazăApreciază
Eu nu sunt chiar paralel cu gătitul, dar nici nu mă omor cu el. O rață cu portocale ori niște midii cu smântână și vin m-oi pricepe și eu să arunc pe masă în caz că vreau să impresionez pe careva care încă mai crede că dragostea trece prin stomac. 😛
ApreciazăApreciază
Auzi… da’ mancare d’aia romaneasca de la mama ei cu gratar cu mujdei de usturoi, paine calda, cas cu rosii proaspete si lipie pe plita, lapte cu mamaliga in tuci, turta de malai cu sarmale si smantana, mici, pui umplut in test, peste cu ostropel si multe alte bunatati d’astea locale …. d’aste cunosti sa faci? Ca pe mine astea ma impresioneaza. Iar midiile daca nu-s proaspete, fie vorba intre noi, macar ca am eu 2 wc-uri in casa, am cam incurcat-o, iar rata e cam grasa si grea si chiar daca as gusta de curiozitate din preparatul cu portocale, nu cred ca m-as prea indesa sa pap in fiecare zi oricat de carnivora as fi eu. Asa ca… mai gandeste-te cum facem cu dragostea asta ce trece prin stomac ca eu chiar daca nu stiu sa gatesc, raman totusi o mare pofticioasa si iti faci pacate cu mine daca nu imi dai sa gust din ce-mi face cu ochiul ca visez noaptea apoi ca pap precum copiii mici. 🙂
ApreciazăApreciază
Midii cu smantana si vin ? Exista asa ceva pe lume ?
Aoleu ! Am verificat…EXISTA ! Au si un bucatar adevarat de tip bear cu o palarioara de paie in cap de stil canotor cu vasle pe valuri alaturi de ele !
ApreciazăApreciază
Am si eu o cana cu urs galben cu palarie si vesta de camuflaj la servici, da’…. asta nu inseamna ca stie cum is midiile cu vin si smantana. Ramane totusi de vazut cum sunt… da’ sa fie proaspete.. 🙂
ApreciazăApreciază
Trebuie să fie vii midiile ca sa fii sigură că sunt proaspete, Mihaelo. Le apeși pe valve, iar ele trebuie sa se închidă. Care nu are reacție, e moartă și nu merită mâncată.
Asta îmi aduce aminte de acest banc:
O babă la piață:
-E proaspăt peștele maică?
-E proaspăt mamaie, nu vezi că e viu!?
-Apăi maică, vie sunt și eu…
ApreciazăApreciat de 3 persoane
1. Mâncarea româneasca e un mix al unor bucătării balcanice și nu e chiar asa dificil de gătit. Mai ales grătarul ala cu mujdei la care pohtesti tu.
2. Midii gătesc numai proaspete și știu sa le testez ca sa nu se lase cu poteca la wc.
3. Am pomenit doar 2 preparate culinare, ca nu pot înșira o carte de bucate aici că sa ma dau mare.
ApreciazăApreciază
Sa dai link Rudolph, te rog!
ApreciazăApreciază
:)) Bun banc, Calaretule. Ma mai descretii si eu dupa o zi plina.
ApreciazăApreciază
Calaretule, ca tot iti place sa te amuzi… de asta ce parere iti faci?
ApreciazăApreciază
Mihaelo tu crezi ca sunt în stare să mă uit cum aberează un popă două ore și ceva?! Astea sunt amuzamente pentru babe.
ApreciazăApreciază
Bine, mai. Dam o proba si daca poti face tot ce te lauzi, te iau de… bucatar. 🙂
ApreciazăApreciază
Nu vin cu linkul la ursuletul canotor si pescuitor de midii pana nu intra Turcia si Ungaria oficial si ele in regiunea geografica a Balcanilor…asta a propos de ca bucataria romaneasca e un mix de mancaruri/bucatarii balcanice.
ApreciazăApreciază
Adica totusi, au mai existat si alte imperii prin jurul bucatariilor Romaniei, nu se trage chiar totul din Balcani, plus efectiv nu toti potentialii sefi bucatari inovatori migranti catre Romania au venit din Balcani….nu vezi ca nici acum nu vin migrantii din Balcani catre Romania ?…Desi e adevarat ca multe din bucatariile europeene, de ex cea franceza, (si ungara), se trage un pic si ea din mix balcanic, deoarece stramosii lui Asterix si Obelix au locuit o vreme pe langa Belgrad inainte de a migra mai departe catre Franta si a inventa coq au vin….deserturile franceze insa sunt in principal un mix de deserturi poloneze dupa parerea mea.
ApreciazăApreciază
Insa nu zic ca bucataria romaneasca nu ar contine si un mix balcanic, de ex coliva, mamaliga, si salata de boeuf sunt probabil de la migranti greci antici refugiati de sub jugul imperiului roman, sau migranti simpli economici implicati in mic trafic cude bunuri de consum la
frontiera, sau chiar migranti ulterior participanti activi la programul de integrare si de sprijin a initiativei de mic business organizat de autoritatile din Romania de la un moment dat, cu sprijinul autoritatilor imperiale regionals contemporane lor.
ApreciazăApreciază
Părerea ta la chestiile culinare este irelevantă dar nostimă Rudolph. Auzi, cremwurștii ăia groși, sunt tot un desert polonez, nu?!
ApreciazăApreciază
Despre crenvurstii grosi m-am documentat de mult, am scris si un articol dedicat lor…si acum bag seama ca se pare ca fac parte tocmai din regiunea coridorului Sloveniei pt refugiati catre Austria recent reactualizat cu sprijinul autoritatilor ungare…uite articolul meu dedicat acelor crenvursti, sa vezi ce bine m-am documentat ! http://www.555blue.WordPress.com/2012/04/25/a-possibly-interesting-conflict-over-an-imperial-sausage/
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Aoleu ce articol „scurt”! :)))))))) Poate altă dată…
ApreciazăApreciază
No Rudolph, atunci șezi blând în greva ta scandinavă, până deosebești spiritul de geografie. Nu-mi trebe link, mă ajută creierul și google.
ApreciazăApreciază
Aham… deci orienteza-te nitel si spre suffin si sumak ca trebuie sa-l multumesti si pe Rudolph ca el are cheile de la visterie. 🙂
ApreciazăApreciază
Ce e aia suffin si sumak ? Daca sunt condimente, nu condimentul defineste o bucatarie….adica nu orice mancare care are boia e automat o mancare ungureasca sau indiana. Poate fi si arabeasca si sud americana. Condimentele tin de rutele de navigatie cu vapoare mai mult decat migratiile terestre, dupa parerea mea. Bucatariile tin mai mult de asezarile, si migratiile terestre. Dar nu ma pricep. Insa stiu ca mancarea e un subiect social ff important de discutie, si ma exersez si eu, ca sunt ff ramas in urma, ma simt oarecum obligat sa discut despre mancare in 3/4 de sedintele de la serviciu plus 4/5 din conversatiile de timp liber…e un chin, insa stiu ca trebuie sa perseverez.
ApreciazăApreciază
Eu nu o să mai discut despre mâncare. Încerc să o ignor. 😛
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Calaretule, anorexie scrie pe tine daca o ignori. 🙂
ApreciazăApreciază
Pe cine? 😛
ApreciazăApreciază
Ca doar nu pe mine. Ca la burta mea… numai de anorexie nu poti zice ca ma plang. Si baga, bre, limba in gura, n-o mai flutura atat ca… 🙂
ApreciazăApreciază
Eu când zic gătit mă refer la mai puțin de un raft cu condimente, dar la mai mult de un piept de pui, o cratiță și-un praz. Condimentele sunt tușe de culoare. Ce facem fără desen, eboșă? O ..lă!
ApreciazăApreciază
Nu mă pasionează, chestiile arăbești.
ApreciazăApreciază
Rudolph, habar n-am ce sunt. Vorbeai de bucataria turceasca si mi-am amintit ca a fost un targ turcesc si am luat si eu doua borcanele cu ceva incert in ele pe care scrie ce am spus mai sus dar pe care le tin in frigider ca nu stiu in ce sa le pun. Ma asteptam sa imi spui tu ca tot ai vorbit de bucataria turceasca. :)) Eu una am recunoscut din start ca sunt antitalent la gatit si mai bine vorbim de pusti decat de gatit. 🙂
ApreciazăApreciază
Despre pusti de tip arme de foc sau pusti gen baieti minori ? Drept sa zic, nu cred ca ma pricep asa de bine nici la vreunul din domeniile astea, (in afara de cateva amintiri personale, desigur subiective, insa fara nici un potential pt vreo concluzie sau opinie asa mai larg generala.)
ApreciazăApreciază
Dacă nu știi la ce folosesc și oricum nu gătești, aruncă-le!
ApreciazăApreciază
Nu-mi plac puștii.
ApreciazăApreciază
Mie mi-e cam frica de pusti in mod egal cat si de pusti.
ApreciazăApreciază
Intre timp am incercat sa aflu despre suffin si sumak. Despre suffin nu am gasit ceva legat propriu zis de mancare, deci habar nu am ce este. Sumak-ul insa are o denumire de etimologie aramaica, si a fost cunoscut si chiar cultivat ca planta medicinala in zone asiatice cunoscute arabilor medievali. Planta respectiva creste si in stare salbateca, nu folosita in mod special, si in Sicilia. Are un gust acrisor si bobite sau frunzulite de culoare rosie. Cred ca e posibil sa fi fost folosita si in cosmetica, tin parca vag minte un text literar care mi-a venit in minte in timp ce citeam, insa nu stiu inca, nu am apucat sa citesc prea multe. Revin cu detalii.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Exista multe specii de sumac, insa cele care se gasesc in zona Orientului Mijlociu au fost folosibile culinar, medicinal si ca aromatice si ca vopsele. Sunt specii mai putin alergogene, pt ca exista unele specii care provoaca reactii alergice ca si urzicile, insa nu majoritatea acestora care cresc prin Orientul Mijlociu. E ceva mai popular in mancarea arabeasca decat in cea propriu-zis turceasca, insa desigur ca arabii au ocupat o mare parte din Turcia de azi la un moment dat si multe mancaruri din Turcia au o origine arabeasca, desi nu toate. Specia mai putin alergenica si folosibila culinar dar si aromatic si decorativ a fost intensiv cultivata chiar pana recent cel mai mult in Siria. Sumac inseamna chiar „rosu” pe lb araba. Gustul specific este citric/acrisor uneori chiar catre otet. Se pune si in hummus si in salate si in diverse aperitive. Exista si o combinatie de condimente numita za’atar, care contine sumac uscat, seminte de susan, si uneori si alte cateva chestii si sare, insa care doreste sa imite oarecum un soi de oregano (maghiran) sirian (sau in Liban ii zice maghiran libanez), care ca planta unica, numita si ea tot za’atar, contine in ea un gust special, insa za’atar-ul asta combinat cu sumac si susan e un soi de Vegeta asa mai naturista insa mai recenta si oarecum mai artificiala, (desi nu are Euri, e tot din plante) pt poporul arab mai larg care nu are cum sa apuce asa „maghiran sirian” (sau libanez) veritabil chiar mereu, care e si mai scump si mai rar, plus care a aparut mentionat ca o planta speciala antifungica si antiseptica chiar si in Biblie.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Multumesc de informare, Rudolph. 🙂
ApreciazăApreciază
Știam eu de ce nu-mi plac condimentele arăbeților. Prefer să trăiesc liniștit, detest șocurile anafilactice!
ApreciazăApreciază
Dragilor,
Pentru sumac vă dau un link: https://ierburiuitate.wordpress.com/2014/06/17/sumacul-si-otetarii/
Îl găsiți în spatele pieții Alba Iulia din buc acolo unde e banca Raif…
Oare de ce a deviat subiectul? Poate pentru că nu ne plac supele? Mă declar de acord. Eu mâncam și citeam și cu supele nu puteam. 🙂
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Supă de pui la plic mâncai, vax-albina, sau de sumac?! 😛
ApreciazăApreciază
Rar. Dar din praful de supă de ciuperci făceam un sos grozav la ciulamaua de ciuperci. Se pune?
Sumacul e super pentru fițoși. E acrișor și plăcut la gust. Credeam că dau o informație utilă.
ApreciazăApreciază
Ciulama, moartea mea!
ApreciazăApreciază
Face acid la stomac… 🙂
ApreciazăApreciază
sumacul?
ApreciazăApreciază
Si mie imi place ciulamaua dar nu vreau sa vad ciuperci in ea, sa fie doar ciulama de culoare uni si consistenta egala fara cocoloase, plus sa fie servita alaturi de bucatele prismatic romboidale de piept de pui cu dimensiunile diagonalelor de 3,25 cm x 1,80 cm si cu inaltimea de 0,76 cm. Este voie ca la 4 prisme romboidale sa existe si una trapezoidala mai neglijenta, insa totusi cu latura mica intre 0,45 cm si 0,65 cm si latura mare cel mult de 2,76 cm si inaltime oarecum variabila insa cel mult egala cu 1,02 cm. Este voie sa se observe niste urme de piper pe pui, insa NU pe ciulama. Trebuie sa imi fie garantata libertatea de a nu manca toate bucatelele de pui si nici toata cantitatea de
ciulama din farfurie. Altfel mie nu-mi place
ciulamaua. Nici supa nu-mi place decat daca e voie sa nu mananc zeama din supa si doar galustele de forma sferic elipsoidala si de dimensiune medie inmuiate in supa. Perisoarele din supa imi plac doar servite separat de zeama. Singura supa la plic care-mi place e una japoneza de alge uscate si deshidratate. Imi place insa ff tare ciorba de
burta acrita cu otet. Ma intreb acuma cum o fi oare ciorba de burta cu sumac…chiar am devenit ff interesat sa incerc sa-mi prepar una pt sarbatorirea sfintelor sarbatori de iarna…insa trebuie sa caut unde pot gasi burta, dar cred ca e o idee ff buna pt ca sumacul are gust acru. Daca as reusi sa gasesc si un eventual refugiat sirian, (ca e ff greu, e bataie pe ei pe aicea), zau…ce gest frumos ar fi sa-l invit de sarbatori sa servim impreuna o ciorba de burta cu sumac…ce fantezie…
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Mamă ce tare, comentariul ăsta merită o viață a lui proprie, într-o postare! Ești delicios Rudolph, ți-am mai spus, o mai spun și acum! :))))
ApreciazăApreciază
Bag seama ca iti e dor de locul ala aflat la 30,0500g/N si 31,2333g/E. 🙂 As mere si eu da’… nici Petra nu suna asa rau. Oricum ar fi, iti doresc… sarbatori fericite! 🙂
ApreciazăApreciază
Cat despre sirieni, as lua si eu un copil d’ala cretofolin de peste 5 anisori sa ii ofer macar un Craciun cum trebuie ca nu-i usor sa-ti fi pierdut familia, sa te simti ingrozit si sa nu mai existe niciun loc unde sa te simti acasa. Da’ asta e alta poveste. 🙂
ApreciazăApreciază
Adoptă un tufiș. Dacă nu se usucă un an, încearcă și cu minionii sirieni. Nu te neliniști, apuci sigur, fabrica e deschisă! 😀
ApreciazăApreciază
Cică erau unii pe la Cuvântul Ortodox care au descoperit că PETurile pot provoca infertilitate sau fertilitate scăzută, necoborârea testiculelor în scrot sau apariţia cancerului testicular, iar plantele modificate genetic provoacă leziuni la nivelul ADN care influenţează şi generaţiile viitoare, aşa încât e posibil ca şi supa la plic să conţină vreo substanţă care să te transforme peste noapte în gay 😀
ApreciazăApreciază
Deci răspunsul este da?! Mă duc să cumpăr un bax, să i-l trimit lui Gerlad Butler. 😀
ApreciazăApreciază